Distrugătorul rusesc Severomorsk a desfășurat misiuni de căutare a submarinelor, în estul Mării Mediterane

Serviciul de presă al Flotei de Nord din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 02.04.2019, distrugătorul Severomorsk a desfășurat misiuni de căutare a submarinelor, în estul Mării Mediterane.

La exercițiu au participat personalul Grupului hidroacustic, precum și echipajele Centrului de informații, Punctului de comandă central și Unității de luptă de navigație. Căutarea submarinelor se execută cu complexul hidroacustic din dotarea navei, care permite descoperirea și clasificarea țintelor submarine, la o distanță de câteva zeci de kilometri. În timpul exercițiului, a fost verificat un acvatoriu de peste 100 de mile pătrate.

În perioada următoare, echipajul distrugătorului Severomorsk va continua îndeplinirea de misiuni în Marea Mediterană, potrivit planului marșului de lungă durată. Din momentul ieșirii din Baza Navală principală a Flotei ruse din Marea Neagră de la Sevastopol, unde nava și-a refăcut capabilitățile tehnice, au fost parcurse aproximativ 4.000 de mile marine.

În prima etapă a marșului, care a început pe 05 iulie 2018, distrugătorul Severomorsk al Flotei de Nord a parcurs peste 30.000 de mile marine. Nava a îndeplinit o serie de misiuni militaro-diplomatice și a efectuat escale în porturile Alger, Viktoria, Pemba, Antsiranana. De asemenea, distrugătorul a participat la exercițiul internațional ruso-pakistanez de combatere a pirateriei maritime Musonul arab-2018.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Distrugătorul Severomorsk a intrat în Sevastopol pe 10.01.2019 și a părăsit Baza Navală principală a Flotei ruse din Marea Neagră pe 13.03.2019.

Probabil că, cea de-a doua parte a marșului distrugătorului Severomorsk nu a fost planificată, dar a fost decisă de conducerea Forțelor Armate ale Federației Ruse, din cauza tensionării situației de securitate din Marea Neagră, în special ca urmare a incidentului ruso-ucrainean din Strâmtoarea Kerci din 25.11.2018.

Chiar dacă a avut și unele probleme tehnice, nava a fost adusă la Sevastopol în contextul în care multe dintre navele mari ale Flotei ruse din Marea Neagră nu erau operaționale. Nava amiral a flotei, crucișătorul Moscova, este inactivă, din cauza unor probleme tehnice, distrugătorul Kerci nu mai este operațional de mai mulți ani, după ce la bordul acestuia a avut loc un incendiu, iar prima fregată a Proiectului 11356, Amiral Grigorovici, a fost supusă unui proces de reparații. În acest fel, trei din primele cinci nave de luptă ale Flotei ruse din Marea Neagră nu se aflau în serviciul de luptă.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s