Forțele Aerocosmice ale Federației Ruse au primit primul avion Il-76MD-90A din producția de serie

Agenția de presă rusă TASS a informat că, pe 02.04.2019, primul avion militar de transport Il-76MD-90A din producția de serie a fost predat Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse. Ceremonia de predare a aeronavei a avut loc la Întreprinderea de construcții aeronautice Aviastar-SP din Ulianovsk.

“Astăzi predăm pentru exploatare avionul Il-76 de nouă generație, în versiunea Il-76MD-90A”, a declarat la ceremonie directorul general al Complexului de Aviație S.V. Iliushin, Aleksei Rogozin.

Din partea Ministerului Apărării, avionul a fost preluat de către comandantul Aviației Militare de Transport, general locotenent Vladimir Benediktov. “Este vorba despre un avion total nou. Pe baza acestuia, vor fi dezvoltate un avion de realimentare în aer și un avion de descoperire prin radiolocație la distanță mare”, a precizat acesta.

În anul 2012, Ministerul rus al Apărării a încheiat un contract, în baza căruia întreprinderea Aviastar-SP trebuie să construiască 39 de avioane Il-76MD-90A pentru Forțele Armate. În total, militarii intenționează să achiziționeze peste 100 de avioane de acest tip.

În acest an, Divizia de Aviație de Transport întenționează să predea Ministerului Apărării șase avioane de tip Il-76MD-90A. Primul avion a fost predat la trupe astăzi, iar al doilea, cu numărul de uzină 0110, se pregătește să încheie testele de zbor și va fi predat beneficiarului. Celelalte patru aeronave vor fi predate până în decembrie 2019.

Il-76MD-90A este o versiune profund modernizată a avionului Il-76. Noul complex de pilotaj și navigație, sistemul automatizat de conducere și complexul de comunicații cresc securitatea zborurilor și precizia de navigație și desantare a trupelor.

Cele mai recente modificări ale cunoscutului avion de transport constau într-o serie de echipamente noi, între care o cabină de sticlă, motoare moderne PS-90A-76, aripi modificate și un șasiu întărit. Pe baza avionului Il-76MD-90A va fi dezvoltat avionul-cisternă Il-78M-90A.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Ca și în cazul avioanelor de luptă, Federația Rusă a preferat să modernizeze un avion consacrat de transport greu, în loc să producă o aeronavă complet nouă. În acest caz costurile sunt mult mai reduse, fiind utilizate o serie de avioane existente deja din perioada sovietică și aflate în conservare.

Același lucru se va întâmpla și cu avioanele-cisternă și cu avioanele AWACS. Așa cum rezultă și din denumirile avioanelor modernizate, principalele atuuri ale noilor aeronave sunt reprezentate de motoarele PS-90A.

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s