Militarii unei brigăzi de rachete Iskander din vestul Federației Ruse desfășoară exerciții în Regiunea Astrakhan

Serviciul de presă al Regiunii Militare Vest din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 08.04.2019, subunități ale marii unități de rachete din Regiunea Leningrad, care sunt redislocate pentru exerciții în poligonul Kapustin Yar din Regiunea Astrakhan, au respins atacul grupurilor de cercetare-diversiune ale adversarului convențional asupra complexelor Iskander.

Potrivit planului exercițiului, subunități de cercetare au semnalat, cu ajutorul aparatelor de zbor fără pilot, desantarea grupurilor de cercetare-diversiune ale adversarului convențional în raionul în care desfășurau serviciul de luptă echipajele complexelor de rachete operativ-tactice Iskander. Teroriștii aveau misiunea de a distruge instalațiile de lansare ale complexelor.

Au fost alertate grupurile operative și subunitățile Spetsnaz destinate pentru paza mașinilor de luptă și prevenirea diversiunilor. Militarii au ieșit în raionul indicat și au distrus cu armamentul de tragere forțele adversarului convențional, iar subunități de geniu au desfășurat activități de căutare a minelor și dispozitivelor explozive instalate de diversioniști în raionul de concentrare.

La exercițiul din poligonul Kapustin Yar din Regiunea Astrakhan au participat peste 500 de militari și peste 50 de unități de tehnică militară.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Subunitățile participante la exercițiu aparțin Brigăzii 26 Rachete – Luga a Armatei 6 arme întrunite – Agalatovo. Aceasta este prima brigadă dotată cu complexe operativ-tactice de rachete Iskander-M, în perioada 2010-2011.

De asemenea, brigada este una din puținele mari unități de rachete confirmate ca deținătoare de rachete de croazieră 9M729, suspectate de partea americană de încălcarea Tratatului INF. Pe 08.02.2019, subunitățile brigăzi au efectuat lansări electronice cu rachete de croazieră de acest tip.

De asemenea, pe 17.03.2019, în timpul unei tabere de instrucție, militarii brigăzii au îndeplinit misiuni de executare a unui atac cu complexele de rachete Iskander-M asupra unor ținte, care imitau obiective importante ale adversarului convențional. În timpul acestora, au fost executate lansări electronice de rachete.

În zona de responsabilitate a Regiunii Militare Sud, în Regiunea Astrakhan, sunt dislocate două poligoane unice ale Forțelor Armate ale Federației Ruse: Kapustin Yar pentru Trupele de Rachete și Artilerie și Ashuluk pentru Trupele de Apărare Antiaeriană (Forțele Terestre) și Trupele de Rachete Antiaeriene (Forțele Aerocosmice).

Acestea sunt întrebuințate pentru instrucție și de trupele din alte Regiunii Militare, în special Centru și Vest.

În prezent, în cele două poligoane, este în curs de desfășurare un exercițiu de comandament și stat major al Trupelor Regiunii Militare Centru, la care participă aproximativ 4.000 de militari și peste 700 de unități de armament și tehnică militară, între care 60 de avioane.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s