Aviația de Vânătoare din sudul Federației Ruse a executat lansări de rachete aer-aer deasupra Crimeii

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 10.04.2019, o escadrilă formată din avioane de vânătoare Su-27SM, Su-27P și Su-30 aparținând Armatei de Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană a distrus peste 20 de ținte aeriene, care imitau avioane de luptă ale adversarului convențional. Pentru distrugerea țintelor aeriene, piloții Aviației Operativ-Tactice a Regiunii Militare Sud au întrebuințat noile rachete dirijate din clasa aer-aer.

Comandantul Armatei de Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană a Regiunii Militare Sud, general locotenent Viktor Sevostianov, a subliniat că piloții implicați în lupta aeriană și-au îndeplinit, cu succes, misiunile.

“Piloții de pe avioanele de vânătoare au întrebuințat pentru prima dată rachete dirijate deasupra poligonului de arme întrunite Opuk din Crimeea. Anterior, lansări similare au fost executate, în scopuri de instrucție, pe teritoriile poligonelor de aviație de teste din Regiunea Astrakhan”, a precizat Sevostianov.

Lupta aeriană a reprezentat unul dintre elementele exercițiului comun, care a început pe teritoriul Regiunii Rostov și continuă în Crimeea.

Exercițiul comun al Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană, Flotei ruse din Marea Neagră și armatelor de arme întrunite se desfășoară sub conducerea comandantului Trupelor Regiunii Militare Sud, general colonel Aleksandr Dvornikov. La exercițiu participă peste 6.000 de militari, precum și aproximativ 100 de avioane și elicoptere.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Aviația de Vânătoare a Regiunii Militare Sud include trei regimente de aviație, astfel:

– Regimentul 31 Aviație de Vânătoare – Millerovo al Diviziei 1 Aviație Mixtă – Krymsk, dotat cu avioane Su-30SM și MiG-29;

– Regimentul 3 Aviație de Vânătoare – Krymsk al Diviziei 1 Aviație Mixtă – Krymsk, dotat cu avioane Su-30M2 și Su-27, în diverse versiuni;

– Regimentul 38 Aviație de Vânătoare – Belbek al Diviziei 27 Aviație Mixtă – Belbek, dotat cu avioane Su-30M2 și Su-27, în diverse versiuni.

Probabil escadrila de aviație participantă la exercițiu include avioane de la toate cele trei regimente.

Este interesant de remarcat faptul că la exercițiul de amploare executat în zona Mării Negre sunt implicate și structuri ale armatelor de arme întrunite. Până acum se știa că la acesta participă structuri ale Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană și Flotei ruse din Marea Neagră.

Este posibil ca din cadrul armatelor de arme întrunite, la exercițiu să participe complexe de rachete Iskander-M.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s