Complexe Bastion și Bal ale FRMN au executat lansări electronice de rachete asupra unor ținte navale

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 10.04.2019, divizioanele de complexe mobile de rachete de coastă antinavă Bastion și Bal ale marii unități de rachete și artilerie de coastă a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) au executat marșuri în raioanele de poziție pentru desfășurarea unor antrenamente de dislocare a complexelor și de pregătire pentru îndeplinirea de misiuni potrivit destinției.

Activitățile de instrucție se desfășoară în cadrul verificării de control a forțelor (trupelor) FRMN pentru perioada de instrucție de iarnă.

În raioanele indicate, echipajele complexelor Bastion și Bal execute antrenamente privind executarea de atacuri cu rachete asupra unor ținte navale, în timpul desfășurării din marș.

Echipajele bateriilor de start exersează modalități de disclocare a tehnicii în poziții aflate în diverse tipuri de terenuri, îndeplinind misiuni de ieșire, desfășurare, schimbare a ordinii de luptă și a locului de amplasare, după întrebuințarea armamentului.

Scopul antrenamentului constă în perfecționarea deprinderilor militarilor în îndeplinirea misiunilor de descoperire a țintelor de suprafață, de pregătire a complexelor pentru executarea de atacuri cu rachete în diverse condiții și executarea lansărilor electronice de rachete asupra adversarului convențional.

Activitățile de instrucție se desfășoară în raioanele de poziție din Peninsula Crimeea și de pe litoralul caucazian.

În total, la activități participă peste 50 de unități de tehnică militară și aproximativ 100 de militari.

Comentariu remnmilitaryblog.com: FRMN dispune de două brigăzi de rachete și artilerie de coastă, respectiv Brigada 15 Rachete și Artilerie de Coastă – Sevastopol și Brigada 11 Rachete și Artilerie de Coastă – Anapa, ambele aflate în structura Corpului 22 Armată – Simferopol.

Ambele brigăzi au în organică divizioane de rachete de coastă Bastion (cu rază lungă de acțiune) și Bal (cu rază scurtă de acțiune).

Din datele prezentate mai sus rezultă faptul că la activitățile de pregătire pentru luptă participă subunități din ambele brigăzi.

Ca și în cazul altor activități desfășurate în aceste zile în zona Mării Negre, probabil că, și lansările electronice de rachete de coastă antinavă au loc în contextul executării de către NATO a exercițiului Scutul mării-2019.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s