Un avion AWACS rusesc de tip A-50 a fost adus pentru sprijinul aviației în Marea Neagră

Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat că, pe 12.04.2019, pentru asigurarea îndeplinirii misiunilor de instrucție și luptă ale aviației și flotei Regiunii Militare Sud în acvatoriul Mării Negre, în regiune a fost adus un avion de descoperire prin radiolocație la distanță și dirijare de tip A-50.  

Echipajul avionului AWACS de tip A-50 a efectuat redislocarea aeronavei pe unul dintre aerodromurile operative din Ținutul Krasnodar și, după aprovizionarea cu combustibili, a decolat pentru a întări câmpul radar în zona de serviciu de zbor.

Avionul s-a aflat în aer deasupra acvatoriului Mării Negre timp de cinci ore, asigurând dirijarea a peste 20 de avioane de vânătoare Su-27SM și Su-30 către ținte supersonice și din stratosferă.

La exerciții participă peste 50 de avioane ale Aviației Operativ-Tactice și elicoptere ale Aviației Forțelor Terestre, divizioane de complexe de rachete antiaeriene S-400 Triumf, o grupare navală de asalt și divizioane de rachete de coastă Bal și Bastion ale FRMN.

Activitățile planificate de pregătire pentru luptă se desfășoară pe fondul exercițiului Scutul mării-2019 executat de Forțele Navale ale NATO, care reprezintă o ocazie bună pentru forțele FRMN și Armatei de Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană a Regiunii Militare Sud de a desfășura misiuni de instrucție și luptă potrivit destinației, în condiții reale FRMN.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Aducerea avioanelor AWACS în zona Mării Negre nu reprezintă ceva neobișnuit. Reprezentanții ruși folosesc această procedură, periodic, în timpul unor activități de zbor importante.

Avioanele A-50 aparțin Aviației Militare de Transport, făcând parte din organica Regimentului 144 Aviație – Ivanovo (aerdrom Severniy) al Diviziei 12 Aviație de Transport – Tver.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s