Distrugătorul rus Severomorsk continuă să îndeplinească misiuni în estul Mării Mediterane

Serviciul de presă al Flotei de Nord din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat, pe 12.04.2019, că distrugătorul Severomorsk a încheiat escala desfășurată pentru refacerea rezervelor în portul Limasol din Cipru și continuă îndeplinirea misiunilor în estul Mării Mediterane.

În timpul escalei, marinarii au completat rezervele de combustibili, apă potabilă și alimente la normele stabilite. De asemenea, pentru aceștia au fost organizate ieșiri pe litoral și vizite în orașul Limasol.

În Marea Mediterană, echipajul distrugătorului acționează în conformitate cu planul de marș. Marinarii Flotei de Nord își perfecționează deprinderile, executând în mod regulat exerciții navale de apărare antiaeriană și antisubmarin. În perioada următoare, echipajul va desfășura căutarea de submarine într-un raion indicat.

Din momentul ieșirii din Baza Navală – Sevastopol a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN), distrugătorul Severomorsk a parcurs peste 6.000 de mile marine.

În prima etapă a mărșului de lungă durată, care a început pe 05 iulie 2018, distrugătorul a parcurs peste 30.000 de mile marine, îndeplinind o serie de misiuni diplomatice și escale în porturile Alger, Viktoria, Pemba, Antsiranana și Djibouti. De asemenea, nava a participat la exercițiul internațional ruso-pakistanez Musonul arab-2018.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Distrugătorul Severomorsk se apropie de stabilirea unui record absolut în ceea ce privește durata desfășurării unui marș de instrucție, urmând să împlinească un an de când a părăsit punctul de dislocare permanentă.

Probabil, în prezent, la bordul distrugătorului se află instalat punctul de conducere al Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse din Marea Mediterană.

Distrugătorul Severomorsk a intrat în Sevastopol pe 10.01.2019 și a părăsit Baza Navală principală a FRMN pe 13.03.2019.

Probabil că, cea de-a doua parte a marșului distrugătorului Severomorsk nu a fost planificată, dar a fost decisă de conducerea Forțelor Armate ale Federației Ruse, din cauza tensionării situației de securitate din Marea Neagră, în special ca urmare a incidentului ruso-ucrainean din Strâmtoarea Kerci din 25.11.2018.

Chiar dacă a avut și unele probleme tehnice, nava a fost adusă la Sevastopol în contextul în care multe dintre navele mari ale Flotei ruse din Marea Neagră nu erau operaționale. Nava amiral a flotei, crucișătorul Moscova, este inactivă, din cauza unor probleme tehnice, distrugătorul Kerci nu mai este operațional de mai mulți ani, după ce la bordul acestuia a avut loc un incendiu, iar prima fregată a Proiectului 11356, Amiral Grigorovici, a fost supusă unui proces de reparații. În acest fel, trei din primele cinci nave de luptă ale Flotei ruse din Marea Neagră nu se aflau în serviciul de luptă.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s