Fregata Amiral Gorshkov a Flotei ruse de Nord a ieșit în Marea Chinei de Sud

Serviciul de presă al Flotei ruse de Nord din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 13.04.2019, fregata Amiral Gorshkov, care conduce un detașament de nave aparținând Forțelor Navale, a încheiat traversarea Strâmtorilor Malacca și Singapore și a ieșit în Marea Chinei de Sud.

Din detașamentul de nave mai fac parte remorcherul Nikolai Ciker, nava de asigurare logistică Elbrus și petrolierul Kama.

Navele Flotei de Nord se îndreaptă către portul chinez Qingdao din Peninsula Shandong de pe coasta Mării Galbene, unde, pe 23 aprilie, vor fi sărbătoriți 70 de ani de la înființarea Forțelor Navale ale Chinei. Echipajul fregatei Amiral Gorshkov va participa la ceremoniile organizate la această dată.

Marșul navelor de luptă și auxiliare ale Flotei de Nord a început pe 26 februarie. Până în prezent, navele au parcurs 11.000 de mile marine și au făcut escale în porturile Djibouti și Kolombo.

Pentru fregata Amiral Gorshkov, prima navă Proiect 22350, acesta este primul marș de lungă durată de la intrarea în serviciu.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Fregata Amiral Gorshkov este o navă de luptă multirol, pentru zona maritimă îndepărtată, fiind introdusă în dotarea Flotei de Nord pe 28 iulie 2018, după mai mulți ani de teste.

Forțele Navale ale Federației Ruse intenționează să achiziționeze 15 nave de acest tip, din care opt au fost comandate deja. O navă se află în exploatare, iar alte trei sunt în construcție.

Fregata Amiral Gorshkov dispune de instalații de lansare pentru 16 rachete antinavă Oniks sau Kalibr. De asemenea, pe navă mai sunt amplasate o instalație de artilerie A-192, calibru 130 de milimetri, un complex de rachete antiaeriene Redut și un complex antisubmarin Paket-NK. La bordul navei se află și un elicopter antisubmarin de tip Ka-27. În același timp, nava este dotată și cu arme non-letale, precum stația de bruiaj optico-vizual 5P-42 Filin, care poate provoca halucinații marinarilor adversarului.

Surse: militarynews.ru, tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s