Aviația din sudul Federației Ruse desfășoară un exercițiu tactic de zbor deasupra acvatoriului Mării Negre

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 16.04.2019, Aviația navală a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) și Aviația Operativ-Tactică a Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană au trecut la executarea unui exercițiu tactic de zbor în spațiul aerian situat deasupra acvatoriului Mării Negre.

În compunera unei patrule de aviație mixtă, avioane de cercetare Su-24MR, de vânătoare-interceptare Su-27P și de vânătoare Su-30SM aparținând unor unități militare din Crimeea au îndeplinit misiuni operativ-tactice.

Echipajele avioanelor Su-24MR, cu sprijinul aerian al unei celule de avioane Su-27P, au executat misiuni de cercetare a țintelor navale în acvatoriul Mării Negre.

Coordonatele navelor adversarului convențional descoperite au fost transmise prin intermediul mijloacelor de conducere și comunicații la o patrulă de avioane Su-30SM ale Aviației navale, aflată în serviciul de luptă în spațiul aerian de pe litoralul Crimeii. Atacul executat de acestea cu rachete dirijate de aviație din clasa aer-sol a distrus țintele convenționale.

Exercițiul tactic de zbor la care participă peste 20 de avioane ale Aviației navale a FRMN și Aviației Operativ-Tactice a Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană se desfășoară în cadrul verificării de control asupra perioadei de instrucție de iarnă din anul de instrucție 2019.

Verificarea de control a Trupelor Regiunii Militare Sud se desfășoară în peste 20 de poligoane și centre de instrucție dislocate în Republicile din Caucazul de Nord și în Crimeea, în Regiunile Astrakhan, Volgograd și Rostov, în Ținuturile Krasnodar și Stavropol, precum și pe teritoriile Bazelor Militare ruse din Abhazia, Armenia și Osetia de Sud.

Pentru evaluarea personalului marilor unități și unități militare, în Regiunea Militară Sud au fost formate comisii speciale, care includ ofițeri pregătiți în acest scop.

Verificarea se va încheia la sfârșitul lunii aprilie.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Avioanele de cercetare Su-24MR și avioanele de vânătoare Su-30SM aparțin Regimentului 43 Aviație de Asalt – Saki din cadrul Aviației navale a FRMN.

Avioanele de vânătoare-interceptare Su-27P provin de la Regimentul 38 Aviație de Vânătoare – Belbek aparținând Diviziei 27 Aviație Mixtă – Sevastopol a Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Rostov pe Don.

Probabil, exercițiul tactic de zbor va continua și în zilele următoare.

Anterior, tot pe 16.04.2019, avioane de la cele două regimente au desfășurat misiuni în Marea Neagră în cooperare cu nave de luptă și auxiliare ale FRMN.

Deși partea rusă susține că activitățile se desfășoară în cadrul verificării de control asupra perioadei de instrucție de iarnă, cu siguranță acestea sunt legate și de prezența în Marea Neagră a unor nave de luptă ale SUA și NATO.

Începând din 08.04.2019, Trupele Regiunii Militare Sud se află într-o stare de alertă permanentă nedeclarată, desfășurând activități intense de pregătire pentru luptă pe direcția Marea Neagră. Acestea au fost declanșate de exercițiul Forțelor Navale Întrunite ale NATO Scutul mării-2019, care s-a încheiat pe 13.04.2019.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s