GRU a avertizat că, anual, în Europa pătrund zeci de mii de extremiști cu valurile de refugiați

Reprezentantul Direției Principale Cercetare (GRU) din cadrul Statului Major General al Forțelor Armate ale Federației Ruse, general maior Serghei Kovalev, a declarat, pe 24.04.2019, că, anual, în Uniunea Europeană pătrund până la 20.000 de extremiști cu valurile de refugiați.

“Potrivit datelor noastre, sub acoperirea refugiaților, în fiecare an, pătrund în Europa aproximativ 20.000 de extremiști”, a menționat Kovalev pentru agenția de presă RIA Novosti.

Potrivit precizărilor acestuia, potențialii teroriști nu pot fi descoperiți în mod operativ nici măcar de către profesioniști, deoarece mulți dintre extremiști susțin că și-au pierdut actele de identitate. Apoi, militanții încep să recruteze executanți pentru atacurile teroriste și să caute potențiali sponsori.

După cum a subliniat Kovalev, “refugiații” se stabilesc rapid într-o țară nouă, aplicând experiența acumulată în locuri fierbinți.

“Teroriștii din Europa se adaptează rapid la specificul situației, stăpânind în mod activ noi metode de pregătire și desfășurare a activităților subversive. Pentru a comite atacurile, aceștia folosesc experiența dobândită în zonele de conflict armat, inclusiv în Africa”, a spus reprezentantul GRU.

Sursa: vz.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s