Fregata Amiral Gorshkov a Flotei ruse de Nord a executat trageri de artilerie în Oceanul Pacific

Serviciul de presă al Flotei de Nord din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 15.05.2019, echipajul fregatei Amiral Gorshkov a executat un exercițiu de respingere a atacului aerian al adversarului și de distrugere a unor ținte rapide de suprafață, cu ajutorul artileriei navale de calibru universal.

Tragerile s-au desfășurat cu ajutorul instalației de artilerie A-192 în acvatoriul Oceanului Pacific, pe ruta de deplasare a detașamentului de nave al Flotei de Nord, din care mai fac parte remorcherul de salvare Nikolai Ciker și nava de asigurare logistică Elbrus.

Navele se deplasează în partea centrală a Oceanului Pacific. În raionul Insulelor Hawaii, acestea vor face o escală pentru completarea rezervelor de la petrolierul Kama, care este ușor avansat față de grupul principal.

Marșul detașamentului de nave al Flotei de Nord a început de la Severomorsk pe 26 februarie. Până în prezent, navele au parcurs aproximativ 16.500 de mile marine. Acestea au executat mai multe exerciții navale cu caracter defensiv și au efectuat escale în Djibouti și pe Insula Sri Lanka, pentru completarea rezervelor și odihnirea echipajelor. De asemenea, fregata Amiral Gorshkov a participat la activitățile festive dedicate celei de-a 70-a aniversări a înființării Forțelor Navale ale Armatei de eliberare a Chinei, după care a efectuat o escală în Baza Navală principală a Flotei din Oceanul Pacific din Vladivostok, unde a participat la festivitățile consacrate Zilei Victoriei.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Deși initial se părea că, de la Vladivostok, navele Flotei de Nord se vor deplasa către Severomorsk, pe ruta maritimă nordică, se pare că acestea se îndreaptă spre America de Sud, unde vor desfășura activități diplomatico-militare. Probabil, navele vor face escale în state din regiune, urmând să treacă, prin Canalul Panama, în Oceanul Atlantic.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s