În Crimeea, se desfășoară un exercițiu tactic de zbor pentru respingerea desantului maritim și aerian

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat, pe 15.05.2019, că, în cadrul unui exercițiu tactic de zbor, Aviația Operativ-Tactică și Aviația Forțelor Terestre din cadrul Armatei de Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană a respins debarcarea desantului maritim și aerian pe litoralul Peninsulei Crimeea.

“Peste 50 de avioane și elicoptere au desfășurat activități de instrucție și luptă pentru distrugerea grupărilor navale ale adversarului și de respingere a debarcării desantului maritim și aerian pe litoral. Respingerea desantului a fost asigurată de echipajele a 20 de elicoptere Mi-35 și Ka-52 ale Aviației Forțelor Terestre, precum și de o patrulă de avioane de asalt Su-25”, se arată în comunicatul de presă.

Pentru distrugerea grupărilor navale, care executau traversarea mării, conducerea Armatei de Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană a implicat două patrule de avioane de bombardament S-24 și Su-34, precum și 10 avioane de vânătoare Su-27SM3.

Anterior, 10 avioane de vânătoare Su-27P și Su-30SM aparținând Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană și Aviației navale a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) au executat misiuni de respingere a unui atac aerian al adversarului convențional deasupra Crimeii.

Exercițiul tactic de zbor de trei zile se desfășoară în cadrul verificării nivelului de pregătire pentru luptă al unităților de aviație dislocate în Crimeea.

Comentariu remnmilitaryblog.com: La exercițiul aflat în curs de desfășurare în Crimeea participă toată Aviația Regiunii Militare Sud, respectiv Aviația Operativ-Tactică și Aviația Forțelor Terestre din cadrul Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Rostov pe Don, precum și Aviația navală a FRMN. Acesta vizează respingerea unui atac aero-naval al adversarului asupra Peninsulei Crimeea.

Exercițiul are o amploare ridicată și se desfășoară în contextul întăririi prezenței militare a NATO în Regiunea Mării Negre.

Este de remarcat faptul că, în ultima perioadă, Federația Rusă a intensificat întrebuințarea avioanelor de vânătoare și bombardament Su-34 ale Regimentului 559 Aviație de Bombardament – Morozovsk pentru distrugerea unor grupări navale ale adversarului în Marea Neagră. Regimentul dispune de trei escadrile de avioane de acest tip, care includ 36 de aeronave. De asemenea, avioanele de vânătoare modernizate de tip Su-27SM3 ale Regimentului 3 Aviație de Vânătoare – Krymsk au început să fie folosite în același scop. Regimentul a finalizat recent formarea celei de-a doua escadrile de avioane de acest tip, dispunând de 24 de aeronave.

Surse: militarynews.ru, tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s