În sudul Federației Ruse, s-a desfășurat un exercițiu de respingere a unui atac masiv cu drone

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat, pe 15.05.2019, că, într-un poligon din Ținutul Krasnodar, specialiști ai subunităților de război electronic și Trupelor Radiotehnice au executat un exercițiu de respingere a unui atac masiv cu drone de luptă.

“În timpul exercițiului cu durata de o zi, specialiști ai subunităților de război electronic au îndeplinit misiuni de scoatere din funcțiune a sistemului de navigație al dronelor adversarului convențional, la o distanță de 100 de kilometri”, se arată în comunicatul de presă.

De asemenea, echipaje ale complexelor subunităților radiotehnice au descoperit dronele, care zburau la altitudini joase și medii, în condiții de bruiaj radio, ceea ce a asigurat îndeplinirea misiunilor, în cel mai scurt timp posibil.

La exercițiu au participat peste 500 de militari, care au întrebuințat aproximativ 70 de sisteme și complexe de cercetare și suprimare radioelectronică, inclusiv de nouă generație.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Probabil, exercițiul a fost executat cu participarea unor subunități ale Armatei 49 arme întrunite – Stavropol.

Este de remarcat faptul că exercițiul de luptă împotriva dronelor a fost unul de amploare, implicând utilizarea câtorva zeci de mijloace tehnice.

Trupele Regiunii Militare Sud desfășoară în mod frecvent exerciții de luptă cu dronele de atac ale adversarului convențional, care sunt bazate pe lecțiile învățate în timpul operației militare din Siria.

Se poate aprecia că Federația Rusă se află în acest domeniu cu un pas înaintea statelor din Regiunea Mării Negre, care nu dispun de drone de atac. Cu toate acestea, experiența din Siria arată că atacurile cu drone împotriva bazelor militare pot fi executate cu dispozitive improvizate, care sunt ușor de procurat și de confecționat, cu materiale achiziționate de pe Internet.

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s