Navele FRMN au acoperit punctul de dislocare împotriva unui atac aerian cu rachete al adversarului

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 16.05.2019, echipaje ale navelor Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) au desfășurat un antrenament de acoperire a punctului de dislocare împotriva unui atac aerian masiv cu rachete al adversarului convențional.

Antrenamentul a fost executat în conformitate cu Planul de pregătire pentru luptă, în cadrul unui exercițiu de apărare antiaeriană a punctului de dislocare a forțelor flotei.

Potrivit planului exercițiului, Centrul de conducere al FRMN a primit informații referitoare la apropierea unui grup de aviație al adversarului convențional, în direcția Peninsulei Crimeea.

Mijloacele de apărare antiaeriană de pe nave au fost aduse la nivelul de pregătire pentru luptă numărul unu, în timp ce la forțele flotei și Armatei de Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană a fost transmis semnalul de apropiere a unui grup de aviație al adversarului convențional.

În timpul antrenamentului, echipajele de apărare antiaeriană au început să escorteze și au distrus țintele aeriene ale adversarului convențional, cu rachete și complexe de artilerie destinate pentru apărarea antiaeriană.

Avioanele au fost distruse înainte de intrarea pe cursul de luptă și întrebuințarea armamentului de rachete.

La exercițiu au participat aproape 10 nave de luptă ale FRMN, între care fregatele Amiral Essen, Smetlivy, Ladny și Pytlivy.

Exerciții similare sunt desfășurate în mod regulat de statele majore ale marilor unități de nave, în cooperare cu Centrul de conducere teritorial al FRMN.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Exercițiul de apărare antiaeriană a fost executat la Sevastopol, cu forțe și mijloace aflate în punctul de dislocare. Probabil, la acesta au participat nave aparținând Diviziei 30 Nave de Suprafață și Bazei Navale Crimeea, care include, în principal, Brigada 41 Vedete Purtătoare de Rachete, Brigada 68 Nave Pază Raion Maritim și Brigada 197 Nave de Desant.

Începând din 15.05.2019, în Peninsula Crimeea se află în curs de desfășurare, pentru trei zile, un exercițiu tactic de zbor, la care participă Aviația Regiunii Militare Sud, respectiv Aviația Operativ-Tactică, Aviația Forțelor Terestre și Aviația navală a FRMN. Acesta vizează respingerea unor atacuri aeriene și a debarcării desantului maritim și aerian al adversarului convențional.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s