Distrugătorul Severomorsk al Flotei ruse de Nord a executat trageri de artilerie în Marea Norvegiei

Serviciul de presă al Flotei de Nord din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 16.05.2019, distrugătorul Severomorsk, care se întoarce spre punctul de dislocare permanentă dintr-un marș de lungă durată, a executat trageri de artilerie în partea de nord a Mării Norvegiei.

În conformitate cu Planul de pregătire pentru luptă, echipajul navei a desfășurat un antrenament de apărare antiaeriană, executând trageri cu complexul de rachete și artilerie antiaeriană Kinzhal.

Echipajele de luptă ale bateriei de artilerie de calibru universal au îndeplinit misiuni de ducere a luptei cu navele de suprafață ale adversarului convențional, executând trageri cu instalația de artilerie AK-100, calibru 100 de milimetri.

De asemenea, nava a îndeplinit misiuni de protecție antimină, distrugând ținte plutitoare cu instalațiile de artilerie AK-630.

Toate acțiunile de luptă s-au desfășurat la distanțe considerabile față de țărm, în raioane închise pentru navigație.

Astăzi, distrugătorul Severomorsk va intra în Marea Barents, iar în zilele următoare va sosi la punctul de dislocare permanentă din Severomorsk.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Distrugătorul Severomorsk a încheiat îndeplinirea de misiuni în Marea Mediterană pe 03.05.2019, după care a traversat Strâmtoarea Gibraltar și a ieșit în Oceanul Atlantic.

Pe 06.05.2019, distrugătorul a încheiat traversarea Golfului Biskaya, iar pe  07.05.2015, nava a făcut joncțiunea cu petrolierul Viazma, cu care a executat un exercițiu de completare a rezervelor de apă și combustibili.

Pe 08.05.2019, cele două nave ale Flotei de Nord au început traversarea Canalului Mânecii, iar pe 13.05.3019 au intrat în Marea Norvegiei.

Marșul de instrucție al distrugătorului Severomorsk a început pe 05.07.2018, durata totală a acestuia fiind de peste 10 luni.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s