O escadrilă de avioane Su-25SM3 din sudul Federației Ruse a executat elemente de luptă aeriană

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 17.05.2019, în Ținutul Krasnodar, piloții escadrilei de aviație dotată cu noile avioane de asalt Su-25SM3 au executat elemente de luptă aeriană cu adversarul convențional, la altitudini cuprinse între 150 și 3.000 de metri.

Potrivit planului activităților, în raionul unui poligon de aviație, piloții au executat lansări de rachete nedirijate și bombe asupra unor ținte care imitau coloane de tehnică blindată ale adversarului convențional. În total, au fost executate aproximativ 25 de zboruri, pe timp de zi și de noapte.

Piloții experimentați au evoluat cu viteze cuprinse între 300 și 800 de kilometri pe oră și au executat elemente dificile de pilotaj, atât pe orizontală, cât și pe verticală.

Misiunea principală a zborurilor a constat în elaborarea unei metodologii unice de pregătire a personalului navigant pentru exploatarea avioanelor Su-25SM3, care au intrat în dotare în februarie 2019.

Accentul a fost pus pe lucrul în condiții meteorologice dificile și pe executarea zborurilor la altitudini reduse, în condițiile suprimării radiolectronice de la sol.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Avioanele de asalt Su-25SM3 aparțin Regimentului 960 Aviație de Asalt – Primorsko-Akhtarsk din cadrul Diviziei 4 Aviație Mixtă – Marinovka a Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Rostov pe Don. Regimentul dispune de o escadrilă de avioane de asalt modernizate Su-25SM3, ultimele trei avioane de acest tip fiind primite pe 31.10.2018. În prezent, în dotarea regimentului se află toate versiunile avioanelor Su-25 (Su-25, Su-25UB, Su-25SM și Su-25SM3).

La începutul lunii mai 2019, în Regiunea Militară Sud a fost încheiată formarea celei de-a doua escadrile de avioane de asalt Su-25SM3, în cadrul Regimentului 368 Aviație de Asalt – Budennovsk aparținând Diviziei 1 Aviație Mixtă – Krymsk a Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Rostov pe Don. După ce pe 18.04.2019 regimentul a primit patru avioane de asalt Su-25SM3, pe 08.05.2019, pe aerodromul din Budennovsk, au sosit ultimele trei avioane de acest tip.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s