În Crimeea, a început să sosească tehnica de aviație pentru concursul Aviadarts

Serviciul de presă al Regiunii Militare Vest din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 17.05.2019, peste 10 elicoptere moderne de luptă și transport au fost redislocate pe un aerodrom din Crimeea, pentru participarea la concursul Aviadarts. La Feodosia, au sosit și peste 50 de militari reprezentând personal navigant și tehnic din compunerea Armatei de Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană a Regiunii Militare Vest.

Echipajele elicopterelor Mi-28N, Mi-24 și Mi-8MTV5 au efectuat zboruri de pe aerodromurile Pushkin (Sankt Petersburg), Viazma (Regiunea Smolensk) și Ostrov (Regiunea Pskov).

În cadrul concursului, echipajele elicopterelor vor îndeplini misiuni de pilotare a tehnicii, de depășire a unor mijloace moderne de apărare antiaeriană (Pantsir-S și Kornet-ES), precum și de întrebuințare a mijloacelor aeriene de distrugere împotriva țintelor terestre.

În total, participanții la concurs vor trebui să distrugă peste 30 de ținte, cu întrebuințarea rachetelor dirijate și nedirijate, a mitralierelor, bombelor și instalațiilor de artilerie din dotarea elicopterelor. Țintele din poligon sunt apropiate maximal de cele reale, fapt ce va permite comisiilor de evaluare să aprecieze în mod obiectiv activitățile piloților în timpul întrebuințării în luptă.

Concursul de măiestrie aeriană Aviadarts-2019 se va desfășura, în perioada 24 mai – 08 iunie, în poligonul de aviație Ciauda din Crimeea. În total, la acesta vor participa peste 70 dintre cele mai bune echipaje de aviație din cadrul Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Aviadarts este un concurs aplicativ între piloții militari, care este organizat anual în cadrul Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse, începând din 2013.

Acesta s-a mai desfășurat în Crimeea și în anul 2016, tot în poligonul de aviație Ciauda.

Concursul Aviadarts este nu numai o competiție între piloții militari, ci și o modalitate de perfecționare a pregătirii pentru luptă a acestora.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s