În armata rusă a apărut un nou grad militar: sergent șef

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat recent, pe 24.05.2019, că în armată a fost introdus gradul de sergent șef.

“Comandantul Trupelor Regiunii Militare Sud, general colonel Aleksandr Dvronikov, s-a întâlnit cu sergenții șefi din marile unități și unități militare ale regiunii”, se arată în comunicatul de presă.

Potrivit datelor prezentate de reprezentanții Regiunii Militare Sud, la o convocare metodică de instrucție, aflată în curs de desfășurare la Rostov pe Don, au sosit 370 de sergenți șefi. Anterior, în cadrul Trupelor Regiunii Militare Sud a fost efectuată o selecție a celor mai buni militari din rândul sergenților. Cerința principală pentru acordarea gradului de sergent șef a constat în prezența calităților de lider și a autorității între subordonați și în rândul militarilor de același grad.

După cum a spus Dvornikov, “sergentul șef este primul ajutor al comandantului de subunitate, capabil să înlocuiască ofițerul, să asigure disciplina și, prin exemplul personal, să formeze colectivul soldaților pentru obținerea de succese în pregătirea pentru luptă și formarea profesională”.

Despre faptul că în armata rusă va fi introdus gradul de sergent șef a vorbit pentru prima dată, în anul 2011, adjunctul ministrului apărării, Nikolai Pankov. Acesta a spus că există o înțelegere a nevoii de a introduce un nou grad militar.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Deocamdată, se pare că noul grad de sergent șef a fost introdus doar în Regiunea Militară Sud, ca un experiment al comandantului Trupelor regiunii. Probabil, în cazul în care vor fi confirmate așteptările comandanților militari, acesta va fi extins la nivelul întregii armate.

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s