Rachetele de croazieră din dotarea Forțelor Armate ale Federației Ruse vor deveni hipersonice

Directorul general al societății NPO Mashinostroyenia din Reutov (parte a corporației Armament tactic de rachete), Aleksandr Leonov, a declarat pe 28.05.2019, în cadrul unui interviu acordat agenției de presă TASS, că rachetele de croazieră supersonice aflate în dotarea Forțelor Armate ale Federației Ruse vor fi îmbunătățite prin mărirea razei de acțiune și creșterea vitezei la nivel hipersonic.

“Tendința generală în direcția îmbunătățirii rachetelor de croazieră constă în creșterea vitezei la nivel hipersonic și mărirea razei de acțiune. În această direcție ne mișcăm și noi”, a spus Leonov, răspunzând la o întrebare despre modalitățile de îmbunătățire a acestui tip de armament, în special despre posibilele schimbări la racheta Oniks.

Acesta a adăugat că se lucrează și la atingerea universalității rachetelor, atât în ceea ce privește obiectivele acestora, cât și platformele de lansare utilizate.

NPO Mashinostroyenia a dezvoltat racheta supersonică antinavă Oniks, care, împreună cu rachetele complexului Kalibr, se lansează din instalații universale și sunt întrebuințate de purtători precum fregatele Proiect 22350 sau submarinele Proiect 885 (Iasen). Viteza maximă a rachetei la altitudine mare depășește de 2,5 ori viteza sunetului, iar bătaia este de 600 de kilometri.

De asemenea, NPO Mashinostroyenia este principalul dezvoltator al noii rachete hipersonice rusești Zircon.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Viteza hipersonică este o viteză mai mare de patru-cinci Mach (un Mach = viteza sunetului).

În prezent, Federația Rusă și China sunt lideri mondiali în ceea ce privește armamentele hipersonice, devansând Statele Unite ale Americii.

Noua rachetă hipersonică antinavă Zircon, dezvoltată de Federația Rusă, a atins la ultimele teste o viteză de opt Mach. De asemenea, racheta hipersonică de aviație Kinzhal, instalată pe avioanele de vânătoare MiG-31K, are o viteză de 10 Mach.

Cea mai rapidă rachetă hipersonică rusească se pare ca va fi racheta balistică intercontinentală Avangard, cu o viteză de 27 de Mach, care va fi introdusă în înzestrarea Trupelor de Rachete cu Destinație Strategică (RVSN) în acest an.

Ținând cont de viteza foarte mare, deocamdată, toate aceste mijloace de lovire sunt imposibil de interceptat.

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s