Echipaje ale tunurilor Msta-B din sudul Federației Ruse au distrus un punct de comandă subteran

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 29.05.2019, în Regiunea Rostov, subunități de artilerie aparținând Diviziei 150 Infanterie Moto au distrus un punct de comandă subteran și amenajările genistice ale adversarului convențional, cu întrebuințarea tunurilor Msta-B, calibru 152 de milimetri.

Potrivit scenariului exercițiului, echipaje ale complexelor care întrebuințează aparate de zbor fără pilot au descoperit obiective subterane mascate și forța vie a adversarului la o distanță de peste 10 kilometri și au transmis coordonatele țintei la punctul de comandă.

Pentru distrugerea obiectivului au fost implicate tunuri de artilerie 2A65 Msta-B, calibru 152 de milimetri, militarii executând amenajarea și mascarea pozițiilor de foc.

Artileriștii au efectuat foc în salvă, în compunerea bateriei, în vederea distrugerii unui punct de comandă subteran și a unui depozit de muniții al adversarului convențional.

De asemenea, militarii au executat trageri individuale pentru distrugerea unei ținte mobile, care imita tehnica de luptă cu manevrabilitate mare. Activitatea s-a desfășurat cu foc direct, de la o distanță de 2.500 de metri.

La executarea misiunilor de instrucție și luptă au participat aproximativ 500 de militari, precum și peste 30 de unități de tehnică militară. 

Comentariu remnmilitaryblog.com: Activitățile s-au desfășurat în cadrul Diviziei 150 Infanterie Moto – Novocerkassk a Armatei 8 arme întrunite – Novocerkassk din Regiunea Militară Sud.

Subunitățile aparțin Regimentului 381 Artilerie – Persianovsky, dislocat parțial și în localitatea Millerovo. În dotarea regimentului se află 40 de tunuri 2A65 Msta-B, calibru 152 de milimetri.

Divizia 150 Infanterie Moto a fost înființată în perioada 2016-2017, pe baza Brigăzii 33 Infanterie Moto (Vânători de munte), care a fost redislocată de la Maikop la Novocerkassk.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s