Noul aparat de zbor fără pilot rusesc Ohotnik va efectua primul zbor în perioada iulie-august

Agenția de presă rusă Tass a informat, pe 29.05.2019, citând o sursă din cadrul industriei constructoare de avioane, că primul zbor al UAV-ului greu de atac Ohotnik (Hunter, Vânător) va fi efectuat în acest an, în lunile iulie sau august. Zborul, care va fi realizat de pe aerodromul Întreprinderii de aviație Chkalov din Novosibirsk, va dura câteva zeci de minute.

“În cadrul testelor de uzină, aparatul de zbor fără pilot Ohotnik va efectua primul zbor de pe aerodromul întreprinderii din Novosibirsk în cursul acestui an, probabil în iulie sau august. Durata zborului nu va fi prea mare, maximum câteva zeci de minute”, a precizat sursa.

Potrivit declarațiilor acesteia, zborul va fi efectuat în mod autonom, în conformitate cu misiunea de zbor introdusă în calculatorul de la bord.

“Cu toate acestea, dacă va fi necesar, misiunea va putea fi ajustată prin comenzi de la sol”, a spus sursa, fără a dezvălui programul zborului planificat.

În primăvară, drona de atac Ohotnik a efectuat o serie de teste preliminare, pe banda de aviație din Novosibirsk. Aceasta a accelerat de-a lungul pistei, a zburat câțiva metri în aer și a aterizat imediat.

Surse din industria aeronautică au subliniat apoi că aceste teste nu reprezintă practic un zbor, deși drona s-a desprins pentru câteva secunde de la sol.

Drona de atac Ohotnik a fost construită cu întrebuințarea tehnologiei stealth și are o schema aerodinamică de “aripă zburătoare”. Greutatea acesteia este de aproximativ 20 de tone, iar viteza estimată de 1.000 de kilometri pe oră. Aparatul este echipat cu motoare cu reacție.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Aparatul de zbor fără pilot Ohotnik va fi prezentat pentru prima dată publicului în cadrul expoziției Armata-2019.

Contractul pentru dezvoltarea dronei a fost încheiat între Ministerul rus al Apărării și compania Suhoi în anul 2011. În anul 2014 a fost finalizată macheta aparatului.

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s