În centrul Federației Ruse, au loc pregătiri pentru exercițiul strategic “Centru-2019”

Serviciul de presă al Regiunii Militare Centru din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 27.05.2019, comandantul Trupelor regiunii, general colonel Aleksandr Lapin, a verificat capacitatea marilor unități și unități militare ale Armatei 2 arme întrunite de redislocare la distanță mare, în timpul pregătirilor pentru exercițiul de comandament și stat major la nivel strategic Centru-2019.

Pentru prima dată, exercițiul Centru-2019, care este planificat pentru luna septembrie a acestui an, se va desfășura nu numai pe teritoriul Federației Ruse, ci și în poligoane din alte state membre ale OTSC.

“În general, marile unități și unități militare ale Armatei 2 au confirmat capacitatea de deplasare cu tehnica din dotare în raioanele indicate de desfășurare a activităților de instrucție și luptă”, a declarat Aleksandr Lapin.

Comandantul Trupelor Regiunii Militare Centru a verificat punctele de conducere mobile ale armatei și ale brigăzilor de infanterie moto dislocate în Regiunile Samara și Orenburg, asigurarea securității acestora și organizarea conducerii subunităților, prin intermediul canalelor de comunicații protejate.

Anterior, ministrul rus al apărării, general de armată Serghei Șoigu, a anunțat că, în luna septembrie, în poligonul Donguz, este planificată executarea exercițiului Centru-2019, care este orientat spre îndeplinirea de misiuni pentru asigurarea securității militare în Regiunea Asia Centrală. La manevre vor participa contingente militare din statele Organizației de Cooperare de la Shanghai.

Exercițiul de comandament și stat major la nivel strategic Centru-2019 reprezintă principala activitate de pregătire pentru luptă a Forțelor Armate ale Federației Ruse în anul de instrucție 2019.

Comentariu remnmilitaryblog.com: În cadrul Trupelor Regiunii Militare Centru există două armate de arme întrunite, respectiv Armata 2 – Samara și Armata 41 – Novosibirsk.

Armata 2 arme întrunite – Samara dispune de trei brigăzi de infanterie moto, din care două sunt dislocate în Regiunea Samara (Brigada 15 Infanterie Moto – Roshinsky și Brigada 30 Infanterie Moto – Roshinsky) și una în Regiunea Orenburg (Brigada 21 Infanterie Moto – Totskoye).

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s