În perioada 2019-2021, Federația Rusă va lansa nouă rachete balistice intercontinentale

Agenția de presă rusă Tass a informat, pe 30.05.2019, că, în perioada 2019-2021, Ministerul rus al Apărării va lasa nouă rachete balistice intercontinentale, între care Sarmat, Yars și Topol, precum și trei rachete purtătoare grele cu destinație cosmică Angara-A5.

Aceste date rezultă din documentația pentru licitații prezentată de minister pe site-ul comenzilor de stat.

“Ministerul Apărării anunță o licitație închisă pentru achiziționarea de servicii de asigurare pentru răspunderea daunelor aduse vieții, sănătății sau proprietății în activitățile spațiale pentru nevoile Ministerului Apărării din Federația Rusă în perioada 2019-2021”, se arată în documentație.

În special, în conformitate cu notificarea, în perioada 2019-2021, responsabilitatea va fi asigurată la lansarea a patru rachete RS-12M (Topol), trei RS-24 (Yars) și două RS-28 (Sarmat). Costul asigurării pentru fiecare lansare de rachete Topol și Yars este de peste 295.000 de ruble, iar pentru Sarmat de peste 5,2 milioane de ruble.

Responsabilitatea pentru fiecare dintre cele trei lansări ale rachetei grele Angara va fi asigurată pentru peste 15,8 milioane de ruble.

De asemenea, potrivit documentației, în perioada 2019-2021, Ministerul Apărării intenționează lansarea a patru rahete Soiuz-2.1a, șapte rachete Soiuz-2.1b și a unei rachete ușoare Angara-1.2.

Costul total al achizițiilor pentru toate aceste lansări este de peste 130 de milioane de ruble.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Datele prezentate mai sus vizează doar rachetele balistice intercontinentale cu bazare terestră, fără să facă referire la cele cu bazare navală.

Lansările de rachete balistice intercontinentale cu bazare terestră sunt executate în Federația Rusă de către Trupele de Rachete cu Destinație Strategică (RVSN). Acestea au ca scop atât confirmarea caracteristicilor complexelor de rachete staționare și mobile aflate în înzestrare, cât și testarea unor rachete noi.

Astfel, numărul de lansări nu este unitar și diferă de la un an la altul, în funcție de evoluțiile programelor de înzestrare.

De exemplu, au fost executate opt lansări de rachete balistice intercontinentale în anul 2015, 16 în 2016, zece în 2017 și 12 în 2018.

În ultimii șase ani, adică în perioada 2012-2018, în dotarea Forțelor Armate ale Federației Ruse au fost introduse 109 rachete balistice intercontinentale Yars. De asemenea, submarinele au primit 108 rachete balistice intercontinentale.

Potrivit Tratatului START, la 01 septembrie 2018, Federația Rusă dispunea de 790 de platforme purtătoare de arme nucleare, din care 501 dislocate. Numărul total de focoase dislocate era de 1.561.

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s