Bombardiere Tu-22M3 au executat lansări de rachete în Peninsula Crimeea

Departamentul asigurare informațională al Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a anunțat că, pe 01.06.2019, trei bombardiere cu rază lungă de acțiune Tu-22M3 aparținând Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse au distrus obiective ale adversarului conventional, într-un poligon din Crimeea.

Zborurile bombardierelor au avut loc în cadrul show-ului aerian Aviamiks, care s-a desfășurat în poligonul Ciauda de lângă Feodosia.

Bombardierele cu rază lungă de acțiune Tu-22M3, sub acoperirea unui avion de vânătoare Su-30SM, au efectuat lansări de rachete de aviație asupra mijloacelor de apărare antiaeriană ale adversarului.

“În deschiderea programului de zbor al Aviamiks, patru avioane de vânătoare Su-35S au demonstrat lupta aeriană, celulă contra celulă (două cu două), la altitudini cuprinse între 200 și 2.500 de metri”, se arată în comunicatul de presă al FRMN.

Ulterior, avioane de vânătoare-bombardament Su-34 au demonstrat distrugerea unei instalații de lansare a adversarului convențional, lansând bombe de la altitudinea de 200 de metri.

La demonstrațiile aeriene din poligonul Ciauda au asistat peste 5.000 de persoane.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Bombardierele cu rază lungă de acțiune Tu-22M3 aparțin, probabil, Regimentului 52 Aviație de Bombardament – Shaikovka (Regiunea Kaluga) din cadrul Diviziei 22 Aviație de Bombardament – Engels (Regiunea Saratov).

În compunerea regimentului se află două escadrile de bombardiere Tu-22M3. O parte dintre acestea sunt dotate cu sistemul de navigație și observare aeriană SVP-24-22.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s