În anul 2019, Federația Rusă va lansa doi sateliți militari de comunicații Meridian-M

Agenția de presă rusă Tass a informat că, la ultima ședință a Colegiului Ministerului rus al Apărării, desfășurată pe 31.05.2019, ministrul Serghei Șoigu a anunțat că, în anul 2019, vor fi lansați doi sateliți militari de comunicații de tip Meridian-M.

În afară de aceasta, se va încheia și formarea grupării orbitale de comunicații militare Blagovest, formată din patru aparate cosmice.

Potrivit declarațiilor lui Serghei Șoigu, acest lucru va permite extinderea zonei de acces la comunicațiile prin satelit pe teritoriul Federației Ruse și în afara acestuia, inclusiv în zona Arctică.

În anul 2017, întreprinderea rusă Sisteme de informații satelitare M.F. Reshetnev a primit o comandă pentru producerea a patru sateliți militari Meridian-M (versiunea modernizată a aparatelor din seria Meridian).

Directorul general al societății, Nikolai Testoedov, a declarat atunci pentru agenția Tass că primul satelit Meridian-M va fi produs la sfârșitul anului 2018, al doilea în 2019, al treilea în 2020 și al patrulea în 2022. Potrivit precizărilor sale, acest calendar a fost stabilit ținând cont de planificarea intrării în acțiune a sateliților Meridian-M.

Sateliții de tip Meridian sunt sateliți de comunicații de generația a doua, care sunt destinați pentru înlocuirea aparatelor de tip Molnia și Raduga. Durata de viață a acestora este de șapte ani.

Ministrul rus al Apărării, general de armată Serghei Șoigu, a spus că, până în anul 2025, capacitatea canalelor de comunicații prin satelit va crește de 2,5 ori.

“Dezvoltarea sistemului de comunicații prin satelit până în anul 2025 va permite creșterea de 2,5 ori capacitatea canalelor de comunicații prin satelit și mărirea considerabilă a imunității acestora la bruiaj”, a precizat Șoigu.

Ministrul apărării a adăugat că, până la sfârșitul anului 2022, vor fi primite complexe dezvoltate pe baza sistemelor naționale avansate de transfer de informații digitale și a platformelor de programare, care sunt întrebuințate și de alte ministere și departamente.

“Astfel, pe baza soluțiilor tehnice ale comunicațiilor militare, peste 180 de obiective ale Complexului Militar Industrial sunt conectate într-un spațiu informațional unic. Drept consecință, a fost stabilit un schimb rapid de informații privind comenzile de stat între Ministerul Apărării, organele federale executive și întreprinderile Complexului Militar Industrial”, a spus ministrul.

Comentariu remnmilitaryblog.com: În anul 2019, Ministerul rus al Apărării va finaliza și formarea pe orbita joasă a sistemului unic de cercetare de radiolocație Liana. Acesta se va compune din patru sateliți: doi Lotus-S și doi Pion-NKS.

În anul 2009, pe orbită a fost plasat primul satelit pentru sistemul Liana, Lotus-S, iar al doilea, de același tip, a fost lansat în anul 2018. Pentru finalizarea formării sistemului, mai este nevoie de doi sateliți Pion-NKS, a căror lansare este planificată în acest an.

Astfel, în viitorul apropiat, Ministerul rus al Apărării va dispune de mai multe grupări orbitale de sateliți de comunicații și de cercetare, formate, în principiu, din câte patru sateliți.

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s