Până în anul 2022, Forțele Aerocosmice ale Federației Ruse vor primi 30 de elicoptere de asalt Ka-52

Adjunctul ministrului rus al apărării, Aleksei Krivoruchko, a declarat recent (28.05.2019) că, până în anul 2022, Forțele Aerocosmice ale Federației Ruse vor primi 30 de elicoptere de asalt Ka-52 Alligator.

Această declarație a fost făcută cu ocazia unei vizite la Întreprinderea de aviație Progress din Arseniev, producătoarea elicopterelor de acest tip.

“În prezent, întreprinderea îndeplinește un contract suplimentar privind livrarea de elicoptere de asalt Ka-52. Până în anul 2022 estimăm că vom primi încă 30 de elicoptere, din care opt elicoptere până la sfârșitul acestui an”, a precizat Krivoruchko.

Elicopterul Ka-52 Alligator este destinat pentru distrugerea tancurilor, a tehnicii blindate și neblindate, a forței vii, elicopterelor și altor aparate de zbor ale adversarului, în orice condiții atmosferice și în orice moment al zilei.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Potrivit unor date neoficiale, la sfârșitul anului 2018, Forțele Aerocosmice ale Federației Ruse dețineau 118 elicoptere de tip Ka-52 Alligator.

Începând din anul 2016, acest tip de elicopter a fost întrebuințat de forțele ruse în cadrul operației din Siria, unde a îndeplinit diverse tipuri de misiuni.

De asemenea, elicopterul de tip Ka-52K, versiunea ambarcată a acestuia, a participat la misiuni în Siria de la bordul portavionului Amiral Kuznetsov.

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s