În cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a început perioada de instrucție de vară

Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat că, pe 03.06.2019, în Forțele Armate a început perioada de instrucție de vară. Principalele activități planificate în cadrul acesteia sunt exercițiul de comandament și stat major la nivel strategic Centru-2019 și ediția jubiliară, a V-a, a Jocurilor militare internaționale.

“Eforturile principale în instruirea personalului unităților militare vor fi orientate spre perfecționarea pregătirii tactice și tactice de specialitate. În timpul exercițiilor, vor fi aprobate noi forme și modalități de ducere a acțiunilor tactice ale trupelor, cu întrebuințarea sistemelor de cercetare și asalt, a aparatelor de zbor fără pilot și a sistemelor automatizate de conducere a trupelor și armamentelor”, se arată în comunicatul de presă.

Cea mai mare atenție va fi acordată organizării procesului de instrucție în unități și pregătirii specialiștilor și tinerilor comandanți.

Potrivit informațiilor furnizate de reprezentanții Ministerului Apărării, toate activitățile de pregătire pentru luptă a trupelor se vor desfășura în condiții apropiate la maximum de cele reale, iar jumătate dintre acestea vor avea loc pe timp de noapte. Va fi continuată practica implementării în procesul de pregătire pentru luptă a lecțiilor învățate în timpul conflictelor armate.

În cadrul pregătirilor pentru exercițiul de comandament și stat major la nivel strategic Centru-2019, misiunile de instrucție ale forțelor implicate vor fi complicate în mod progresiv. Se vor desfășura exerciții speciale, cu implicarea categoriilor de forțe și genurilor de arme, precum și a trupelor speciale. În luna septembrie, manevrele vor culmina cu o mulțime de acțiuni practice.

În luna august se va desfășura cea de-a cincea ediție a Jocurilor militare internaționale. La ediția din acest an, vor participa 34 de state din patru continente, cu implicarea a peste 5.000 de militari, a aproximativ 1.000 de unități de tehnică blindată și specială, avioane și nave.

Concursurile din cadrul ArMI-2019 se vor desfășura pe teritoriile a 10 state (Azerbaidjan, Armenia, Republica Belarus, India, Iran, Kazahstan, China, Mongolia, Federația Rusă și Uzbekistan).

Comentariu remnmilitaryblog.com: În cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse anul de instrucție începe la 01 decembrie și este structurat în două perioade de instrucție: de iarnă și de vară.

Fiecare perioadă de instrucție durează șase luni și se desfășoară progresiv la nivel militar, grupă, pluton, companie, batalion, brigadă (divizie).

Cele mai importante exerciții din timpul perioadei de instrucție sunt cele de la nivel companie și batalion. Acestea sunt urmate de exerciții la nivel brigadă sau divizie, care sunt mai reduse ca număr. De asemenea, în fiecare an, în luna septembrie este planificat câte un exercițiu la nivel strategic, organizat, prin rotație, în câte o Regiune Militară. Acestea sunt denumite în funcție de specificul fiecărei regiuni, respectiv Est, Vest, Centru și Caucaz.

Surse: mil.ru, militarynews.ru, tvzvezda.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s