Alertarea unei brigăzi de rachete operativ-tactice Iskander-M din sudul Federației Ruse

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat, pe 04.06.2019, că peste 500 de militari vor participa la exercițiile marii unități de rachete din Osetia de Sud a Armatei 58 arme întrunite.

“Marea unitate de rachete a Armatei 58 a fost alertată, adusă în stare de pregătire pentru luptă deplină și a trecut la executarea marșului în poligonul Sernovodsky din Ținutul Stavropol pentru îndeplinirea misiunilor de luptă”, se arată în comunicatul de presă.

La exerciții participă aproximativ 100 de unități de tehnică militară, inclusiv complexul de rachete operativ-tactic Iskander-M.

În poligon, militarii vor efectua marș în raionul de poziție, vor amenaja pozițiile de start, vor aduce tehnica de luptă în stare de întrebuințare și vor efectua lansări electronice de rachete.

Pe timpul unui episod al exercițiului, echipajele complexelor Iskander-M vor executa un atac cu rachete pentru distrugerea unei ținte aflate la o distanță de până la 500 de kilometri.

În compunerea complexului se află două tipuri de rachete: balistice și de croazieră. Complexul este destinat pentru distrugerea lansatoarelor multiple de proiectile reactive ale adversarului, a mijloacelor de apărare antiaeriană și antirachetă, a avioanelor și elicopterelor pe aerodromuri, a punctelor de comandă și a obiectivelor de infrastructură.

Comentariu remnmilitaryblog.com: În cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse există patru stadii ale pregătirii pentru luptă: permanentă, ridicată, pericol militar și deplină.

Starea de pregătire pentru luptă permanentă înseamnă funcționarea zilnică, normală, a marilor unități și unităților militare, pe timp de pace.

Starea de pregătire pentru luptă ridicată este caracterizată prin următoarele activități: aducerea completă a personalului în unități, completarea personalului, verificarea stării tehnnicii și a armamentului, pregătirea pentru cooperarea în luptă, pregătirea pentru redislocare, pregătirea rezervelor materiale și a transportului.

Starea de pregătire pentru luptă pericol militar include desfășurarea de activități după anunțarea unei alerte militare: plecarea unităților în raioanele de concentrare, obținerea de provizii și mijloace de comunicații, muniții și echipamente de protecție, organizarea pazei.

Starea de pregătire pentru luptă deplină presupune scoaterea trupelor pe poziții de luptă, primirea misiunilor de luptă, desfășurarea mijloacelor de executare a focului, organizarea serviciului de comandament și pază de luptă.

Subunitățile de rachete dislocate în poligon aparțin Brigăzii 12 Rachete – Mozdok din cadrul Armatei 58 arme întrunite – Vladikavkaz.

Complexele de rachete Iskander-M din dotarea acesteia întrebuințează rachete balistice de tip 9M723-1 și rachete de croazieră 9M728. Acestea pot utiliza peste șapte tipuri de rachete, majoritatea fiind versiuni ale celor două rachete de bază. De asemenea, complexele Iskander-M au fost adaptate pentru folosirea rachetei ce croazieră 9M729, suspectată de reprezentanții Statelor Unite ale Americii de încălcarea prevederilor Tratatului privind interzicerea rachetelor cu rază scurtă și medie de acțiune (Tratatul INF).

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s