Elicopterele ruse din Crimeea folosesc stații de razboi electronic din cauza pericolului unor provocări ale armatei ucrainene

Agenția de presă rusă RIA Novosti a informat, pe 04.06.2019, citând o sursă din cadrul structurilor de forță din Crimeea, că, în timpul zborurilor planificate, elicopterele de luptă ale Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană aflate pe aerodromul din Dzankoy folosesc stații de suprimare radioelectronică de tip Vitebsk pentru a evita provocările armatei ucrainene.

În cadrul bazei aeriene din proximitatea localității Dzankoy sunt dislocate diferite tipuri de elicoptere militare, inclusiv Mi-28N și Mi-8. Complexele de război electronic Vitebsk au început să sosească în unitățile din Crimeea în perioada 2016-2017.

“Dinspre Kiev se aud în mod permanent amenințări la adresa Crimeii și nu este exclusă varianta lansării, chiar și fără ordin, a unei rachete antiaeriene împotriva elicopterelor ruse aflate în nordul peninsulei. De aceea, a fost adoptată decizia de a zbura în zona de posibilă acțiune a apărării antiaeriene ucrainene cu stațiile de război electronic. Această măsură preventivă permite protejarea echipajului și tehnicii împotriva oricărei provocări din partea Ucrainei”, a precizat sursa.

Potrivit declarațiilor acesteia, stațiile de suprimare electronică de tip Vitebsk au confirmat foarte bine în Siria pentru protecția împotriva lansatoarelor de rachete antiaeriene de diferite producții.

În afară de aceasta, o sursă militară a informat că din partea ucraineană sunt monitorizate întotdeauna zborurile Aviației ruse. “Nu suntem siguri de intențiile lor, nu le putem anticipa acțiunile, așa că asigurarea radioelectronică este necesară”, a spus sursa.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Pe aerodromul din Dzhankoy este dislocat Regimentul 39 Elicoptere al Diviziei 27 Aviație Mixtă – Belbek din cadrul Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Rostov pe Don.

În dotarea regimentului se află aproximativ 40 de elicoptere de tip Mi-35M, Ka-52, Mi-28N, Mi-8 AMTȘ și Mi-26.

Regimentul 39 Elicoptere este structurat în trei escadrile, după cum urmează:

– Escadrila 1 Elicoptere (Ka-52);

– Escadrila 2 Elicoptere (Mi-35M și Mi-28N);

– Escadrila 3 Elicoptere (Mi-8 AMTȘ).

Probabil, elicopterele grele de transport de tip Mi-26 se află în subordinea directă a conducerii regimentului.

Sursa ria.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s