O navă de transport rusă a companiei Oboronlogistika se îndreaptă către portul sirian Tartus

Portaluri de Internet din Istanbul au informat, pe 05.06.2019, că nava Pizhma a companiei ruse Oboronlogistika se îndreaptă cu mărfuri către Siria, publicând fotografii cu trecerea acesteia prin Strâmtoarea Bosfor.

Potrivit site-urilor turcești, nava a plecat de la Novorossiysk și se îndreaptă către portul sirian Tartus, în care se află un punct de asigurare tehnico-materială al Forțelor Navale ale Federației Ruse.

Pe puntea superioară a navei, se poate observa un număr mare de containere grele.

Potrivit datelor prezentate de site-urile turcești, pe 05.05.2019, prin strâmtorile de la Marea Neagră a trecut către Siria și cargoul Dvinitsa-50 din compunerea forțelor auxiliare ale Flotei ruse din Marea Neagră.

După cum a informat presa străină, navele mari de desant și navele flotei auxiliare din cadrul Forțelor Navale ale Federației Ruse, precum și nave închiriate participă la operația denumită Expresul sirian. În cadrul acesteia, sunt livrate mărfuri pentru Baza Aeriană rusă de la Hmeimim, din provincial Latakia, pentru punctul de asigurare tehnico-materială al Forțelor Navale ruse din Tartus, precum și pentru armata siriană.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Cargoul Pizhma aparține societății OBL-Shipping din grupul de companii Oboronlogistika din structura Ministerului rus al Apărării.

În prezent, flota grupului Oboronlogistika este formată din opt nave. Este vorba despre navele universale de transport mărfuri Sparta, Sparta II, Sparta III, Sparta IV și Pizhma, precum și de feriboturile Maria, Lavrentiy și Ambal.

Flota rusă din Marea Neagră deține și ea patru cargouri: Vologda-50, Dvinitsa-50, Kazan-60 și Kyzyl-60, care fac parte din Detașamentul 205 Nave Auxiliare – Sevastopol și care au fost achiziționate special pentru îndeplinirea de misiuni în cadrul Expresului sirian.

Pe lângă cargourile proprii și cele închiariate de la Oboronlogistika, Flota rusă din Marea Neagră întrebuințează pentru transportul de mărfuri în Siria și cele șapte nave mari de desant din dotarea Brigăzii 197 Nave de Desant – Sevastopol a Bazei Navale Crimeea.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s