Până la sfârșitul anului 2019, forțele ruse vor primi peste 30 de rachete balistice intercontinentale

Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat, pe 05.06.2019, că Trupele de Rachete cu Destinație Strategică (RVSN) vor primi în acest an în componenta de luptă peste 30 de rachete balistice intercontinentale.

“Până la sfârșitul anului 2019 este planificată asigurarea introducerii în componenta de luptă a peste 30 de rachete balistice intercontinentale, ceea ce va crește indicatorul de tehnică modernă din dotare la 76% și va da grupării RVSN noi posibilități de realizare a misiunii de descurajare nucleară”, se arată în comunicatul de presă.

Reprezentanții ministerului au precizat că, în total, până la sfârșitul anului 2019, RVSN vor primi peste 90 de unități de unități de tehnică militară și specială.

În comunicat se menționează că livrările noi vor asigura intrarea în serviciul de luptă a unor regimente de rachete dotate cu complexe mobile Yars în cadrul diviziilor de rachete din Yoshkar-Ola, Irkutsk și Barnaul, a două instalații de lansare staționare la divizia de rachete din Kozelsk, precum și a unui regiment dotat cu rachete Avangard la divizia din Orenburg.

Reprezentanții Ministerului rus al Apărării au informat că vor continua lucrările la noul complex de rachete de tip Sarmat.

De asemenea, aceștia au precizat că, în paralel cu dezvoltarea posibilităților de luptă ale grupării de atac a RVSN, se are în vedere și constituirea de noi puncte de conducere și dotarea acestora cu mijloace moderne de conducere și comunicații.

Comentariu remnmilitaryblog.com: În prezent, în structura RVSN se află trei armate, care includ 12 divizii de rachete.

În dotarea regimentelor din compunerea diviziilor se află rachete balistice intercontinentale de cinci tipuri. Între acestea sunt atât complexe de rachete staționare, cât și mobile.

Ministrul rus al apărării, general de armată Serghei Șoigu, a declarat recent că, în perioada 2012-2018, în dotarea RVSN au fost introduse 109 rachete balistice intercontinentale de tip Yars.

La începutul anului 2018, RVSN aveau în înzestrare 313 rachete balistice intercontinentale de cinci tipuri. Între acestea se aflau 63 de rachete RT-2PM, 78 de rachete Topol-M (60 staționare și 18 mobile), 46 de rachete R-36M, 30 de rachete UR-100N UTTH și 96 de rachete Yars (84 mobile și 12 staționare).

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s