Crucișătorul Moscova al Flotei ruse din Marea Neagră a fost pus la standul de demagnetizare

Autoritățile ruse par să decidă în această perioadă soarta crucișătorului Moscova, nava amiral a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN). Crucișătorul a fost introdus în înzestrare în luna decembrie 1982. În iulie 2018, au fost demarate discuțiile privind o posibilă încetare a exploatării acestuia. Ulterior s-a precizat că nu poate fi vorba despre retragerea crucișătorului din serviciul de luptă.

Informațiile care au venit pe această temă au fost contradictorii. Inițial, s-a vorbit despre refuzul modernizării crucișătorului Moscova, după care despre disponibilitatea de a începe modernizarea. În același timp, s-a spus prima dată că nava va fi trimisă la Severodvinsk, după care s-a comunicat că lucrările de reparații și modernizare vor fi efectuate în Sevastopol, la filiala Șantierului Naval Zvezdochka din Severodvinsk.

Acum au apărut informații potrivit cărora crucișătorul Moscova a fost pus la standul de demagnetizare. În cazul navelor de luptă, demagnetizarea se face, în primul rând, în scopul reducerii riscului la impactul cu minele care au detonatori magnetici sau cu inducție.

Acest lucru sugerează faptul că, după demagnetizare, crucișătorul Moscova urmează să fie trimis la Severodvinsk pentru reparații. În același timp, pentru moment, nicio informație oficială nu a confirmat disponibilitatea de a trimite  nava la șantierul din nordul Federației Ruse.

Crucișătorul Moscova a condus Gruparea navală operativă a Forțelor Navale din estul Mării Mediterane de la începutul operației contrateroriste ruse din Siria (toamna anului 2015). În ianuarie 2016, nava a revenit la Sevastopol.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Este foarte puțin probabil ca autoritățile ruse să renunțe la întrebuințarea crucișătorului Moscova și să se ajungă la retragerea acestuia din înzestrare. Nava amiral a FRMN va fi reparată și modernizată, deși se pare că, în acest moment, partea rusă nu dispune de resursele necesare.

În luna octombrie 2018, Întreprinderea 13 de Reparații Navale din Sevastopol a început lucrările de refacere a capacității de luptă a navei, estimându-se că lucrările vor dura între șase și opt luni. Astfel, în a doua parte a anului 2019, crucișătorul fie va reveni în serviciul de luptă, fie se va deplasa singur spre Severodvinsk, pentru efectuarea lucrărilor de modernizare.

Sursa: topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s