Aspecte privind înzestrarea Trupelor Regiunii Militare Sud din Federația Rusă

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat, pe 05.06.2019, că, în anul 2019, Trupele regiunii vor primi în dotare peste 10 complexe de rachete antitanc Shturm-S.

“Complexul Shturm-S este destinat pentru distrugerea tancurilor, a transportoarelor blindate și a obiectivelor fortificate. Acesta poate fi amplasat pe mașini de luptă ale infanteriei, transportoare blindate, tancuri și elicoptere. Echipamentul de control de înaltă tehnologie permite executarea tragerilor fără reducerea fiabilității lovirii țintelor, în condițiile unor contraacțiuni active din partea adversarului”, se arată în comunicatul de presă.

În acest an, în dotarea marilor unități și unități militare ale Regiunii Militare Sud au intrat deja peste 200 de unități de tehnică militară și specială. Subunitățile de tancuri ale regiunii au fost completate cu 20 de tancuri T-72B3, marile unități de infanterie moto au primit peste 40 de transportoare blindate BTR-82A și peste 20 de mașini de luptă ale infanteriei BMP-3. Unitățile de aviație au fost dotate cu aproximativ 10 elicoptere moderne Mi-28N, Mi-28UB și Mi-35M. Flota rusă din Marea Neagră a primit dragorul maritim Ivan Antonov, Proiect 12700, iar marea unitate de artilerie un divizion de lansatoare multiple de proiectile reactive Tornado-S.

În total, în anul 2019, în dotarea Trupelor Regiunii Militare Sud vor fi introduse peste 1.200 de unități de armamente și tehnică militară. Astfel indicatorul de reînzestrare cu tehnică militară modernă va ajunge la 66%.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Trupele Regiunii Militare Sud continuă să primească în dotare cantități importante de armament și tehnică militară nouă.

În anul 2018, în înzestrarea acestora au fost introduse peste 1.500 de unități de armamente și tehnică militară. Între acestea s-au aflat peste 40 de avioane și elicoptere, aproximativ 20 de nave și vedete, peste 70 de tancuri, aproape 200 de transportoare blindate și mașini de luptă ale infanteriei, aproximativ 250 de sisteme și coplexe de rachete și artilerie, precum și peste 200 de unități de tehnică auto.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s