Armatele de arme întrunite din Federația Rusă vor fi dotate cu sisteme automatizate de conducere

Cotidianul rus Izvestia a informat, pe 05.06.2019, citând surse aparținând Ministerului Apărării, că Statul major al Armatei 6 arme întrunite din Sankt Petersburg va primi un sistem automatizat unic pentru conducerea trupelor.

“Constituirea noului sistem automatizat de conducere a trupelor Armatei 6 arme întrunite a început în anul 2019. Elemente separate ale acestuia au fost testate deja în cadrul unor exerciții, iar lucrările de integrare a sistemului vor fi finalizate până la sfârșitul anului”, au precizat sursele.

Potrivit datelor deținute de cotidian, în perspectivă sistemul automatizat de conducere a trupelor va apărea în toate armatele de arme întrunite. Acesta este folosit deja în regim experimental și la Armata 1 Tancuri. Sistemul este constituit pe baza sistemului automatizat de conducere Akatsia-M, pentru achiziționarea căruia, în anul 2018, au fost allocate peste 21 de miliarde de ruble.

“Sistemul asigură shimbul permanent de date între punctele de comandă și statele majore. În acesta sunt integrate și mijloace de cercetare, inclusive sateliți și aparate de zbor fără pilot. Sistemul permite, în regime de timp real, primirea și analiza datelor despre situația curentă”, se arată în articolul publicat de Izvestia.

În primul rând, sistemul automatizat de conducere culege informații despre acțiunile adversarului, apoi despre situația aeriană, terestră, a bruiajului și despre situația de radiații, chimică și bacteriologică din raionul de dislocare a armatei. De asemenea, sintetizează datele deespre disponibilitatea tehnicii, a muniției, carburanților și lubrifianților și chiar și starea moral-psihologică a personalului.

Comentariu remnmilitaryblog.com: În cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse există 12 armate de arme întrunite, repartizate astfel: trei în Regiunea Militară Vest, trei în Regiunea Militară Sud, două în Regiunea Militară Centru și patru în Regiunea Militară Est.

Două dintre armate, respectiv Armata 1 Tancuri – Bakovka în Regiunea Militară Vest și Armata 8 arme întrunite – Novocerkassk în Regiunea Militară Sud au fost înființate după anul 2014, ca urmare a tensionării situației de securitate din vestul și sudul Federației Ruse din cauza conflictului din estul Ucrainei și integrarea peninsulei Crimeea.

Cele 12 armate de arme întrunite sunt următoarele:

– Regiunea Militară Vest:

      – Armata 6 arme întrunite – Agalatovo;

      – Armata 1 Tancuri – Bakovka;

      – Armata 20 arme întrunite – Voronezh;

– Regiunea Militară Sud:

      – Armata 8 arme întrunite – Novocerkassk;

      – Armata 49 Tancuri – Stavropol;

      – Armata 58 arme întrunite – Vladikavkaz;

– Regiunea Militară Centru:

      – Armata 2 arme întrunite – Samara;

      – Armata 41 arme întrunite – Novosibirsk;

– Regiunea Militară Est:

      – Armata 5 arme întrunite – Ussuriysk;

      – Armata 35 arme întrunite – Belogorsk;

      – Armata 36 arme întrunite – Ulan-Ude;

      – Armata 29 arme întrunite – Chita.

Probabil, dotarea cu sisteme de conducere automatizate se va face în funcție de priorități, începând cu Regiunile Militare Vest și Sud, aflate la linia de contact cu NATO.

Surse: iz.ru, militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s