Fregata Amiral Gorshkov a Flotei ruse de Nord a trecut, pentru prima dată, ecuatorul

Serviciul de presă al Flotei de Nord din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 08.06.2019, la bordul fregatei Amiral Gorshkov, aflată în Oceanul Pacific, s-a desfășurat o ceremonie pentru trecerea, pentru prima dată, a ecuatorului.

“Potrivit tradițiilor flotei, la bordul navei s-a desfășurat o scenetă cu participarea stăpânului mărilor și oceanelor, Neptun, care a felicitat echipajul pentru trecerea din emisfera nordică în emisfera sudică a Pământului și a turnat apă de mare peste toți participanții”, se arată în comunicatul de presă.

Potrivit informațiilor prezentate de Serviciul de presă, ceremonia s-a desfășurat pe suprafața destinată elicopterului de la bordul navei. Temperatura în aer la momentul desfășurării ceremoniei era de 28 de grade, iar apa oceanului avea două grade.

Detașamentul de nave al Flotei de Nord, condus de fregata Amiral Gorshkov continuă să îndeplinească misiuni în cadrul marșului de lungă durată, deplasându-se către America de Sud. În cursul săptămânii viitoare, acesta urmează să facă o escală în unul din statele de pe litoralul vestic al continentului.

Fregata a început marșul pe 26 februarie. Până în prezent, a parcurs peste 24.500 de mile marine, executând mai multe exerciții de apărare a navei și de salvare și efectuând escale în Djibouti și pe Insula Sri Lanka, pentru completarea rezervelor și odihna echipajului.

La sfârșitul lunii aprilie, fregata Amiral Gorshkov a participat la festivitățile consacrate împlinirii a 70 de ani de la înființarea Forțelor Navale ale Armatei naționale de eliberare a Chinei, după care a efectuat o escală în Baza Navală principală a Flotei ruse din Oceanul Pacific, Vladivostok, unde a petrecut Ziua Victoriei.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Pe lângă fregata Amiral Gorshkov, din detașamentul Flotei de Nord mai fac parte remorcherul de salvare Nikolai Ciker, nava de asigurare logistică Elbrus și petrolierul Kama.

Pentru fregată este primul marș de lungă durată efectuat după introducerea în dotarea flotei, în vara anului 2018.

Surse: tass.ru, militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s