Piloții militari din sudul Federației Ruse au câștigat etapa națională a concursului Aviadarts-2019

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat, pe 08.06.2019, că piloții militari ai Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană au câștigat etapa națională a concursului Aviadarts-2019, care s-a desfășurat, în perioada 24 mai 08 iunie, în Crimeea. Aceștia vor reprezenta Federația Rusă la etapa internațională a concursului, care va avea loc în luna august, în poligonul Dubrivici din Riazan.

Concursul Aviadarts-2019 a inclus șapte secțiuni: Aviația de Vânătoare, Aviația de Bombardament, Aviația de Asalt, Aviația Forțelor Terestre pe elicoptere de luptă, Aviația Forțelor Terestre pe elicoptere de transport și luptă, Aviația cu rază lungă de acțiune și Aviația Militară de Transport. Piloții Armatei 4 au câștigat la secțiunile Aviația de Vânătoare, Aviația de Bombardament, Aviația de Asalt și Aviația Forțelor Terestre pe elicoptere de luptă. Secțiunea Aviația Forțelor Terestre pe elicoptere de transport și luptă a fost câștigată de echipaje ale Regiunii Militare Centru din Novosibirsk, iar secțiunile Aviația cu rază lungă de acțiune și Aviația Militară de Transport au fost castigate de echipaje ale regimentelor din Regiunile Irkutsk și Pskov.

Cupele au fost înmânate câștigătorilor de locțiitorul comandantului Forțelor Aerocosmice, general locotenent Andrei Iudin. “Primul loc a fost ocupat de Armata 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană. Este vorba despre o armată unde luptătorii aerieni sunt instruiți în mod deliberat să devină învingători”, a spus Iudin. Acesta a precizat că este pentru a doua oară când concursul Aviadarts se desfășoară în Crimeea, prima dată fiind în anul 2016.

La concursul desfășurat în Crimeea au participat aproximativ 60 de echipaje, pe avioane Su-29SMT, Su-27SM3, Su-30SM, Su-35, Su-34, Su-24M, Su-25, Tu-22M3 și Il-76MD, precum și pe elicoptere Mi-24, Mi-35, Ka-52 și Mi-8.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Concluzia concursului este că cei mai buni piloți ai Aviației Operativ-Tactice se află în Regiunea Militară Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse. Acest fapt confirmă viabilitatea activităților de pregătire pentru luptă desfășurate în regiune și demonstrează un potențial ridicat pentru întrebuințarea în luptă.

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s