Avioanele Su-34 din vestul Federației Ruse vor fi dotate cu noi complexe de război electronic

Serviciul de presă al Regiunii Militare Vest din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat, pe 12.06.2019, că peste 30 de avioane de vânătoare-bombardament de tip Su-34 ale regiunii vor fi dotate cu noi complexe de război electronic Khibiny-2.

“Specialiștii serviciilor de la sol au primit peste 30 de complexe de război electronic pentru dotarea avioanelor aflate în înzestrarea regimentului de aviație dislocat în Regiunea Voronezh”, se arată în comunicatul de presă.

Reprezentanții Serviciului de presă au informat că avioanele de vânătoare-bombardament multifuncționale Su-34 de generație 4++ ale Regiunii Militare Vest au primit noile complexe de război electronic pentru blocarea și suprimarea instrumentelor de radionavigație ale adversarului potențial în aer.

“Complexul Khibiny-2 are o zonă de lucru și de acoperire mult mai largă, ceea ce dublează șansele de supraviețuire a aeronavei în aer, în timpul executării atacurilor”, au menționat reprezentanții Regiunii Militare Vest.

Pentru prima dată, noile complexe vor fi întrebuințate în timpul unui exercițiu tactic de zbor planificat pentru luna iulie 2019. Echipajele avioanelor Su-34 vor folosi noile complexe moderne de suprimare radioelectronică pentru a crea ținte false pentru mijloacele de apărare antiaeriană de la sol ale adversarului convențional, în vederea ascunderii poziției sale reale.

În rolul adversarului pentru avioanele de bombardament se vor afla puncte de comandă ale complexelor de apărare antiaeriană S-300PM.

Comentariu remnmilitaryblog.com: În prezent, toate avioanele de vânătoare-bombardament de tip Su-34 din dotarea Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse sunt dotate cu complexe de război electronic Khibiny-10V. Acestea sunt amplasate în containere L-175V, montate la extremitățile aripilor.

Avioanele de luptă rusești din familia Sukhoi întrebuințează mai multe tipuri de complexe de război electronic de tip Khibiny, astfel:

– avioanele de bombardament Su-24M: Khibiny;

– avioanele de vânătoare Su-30SM: Khibiny-U;

– avioanele de vânătoare Su-35S: Khibiny-M.

Regiunea Militară Vest din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse dispune de 24 de avioane Su-34. Acestea sunt incluse în două escadrile ale Regimentului 47 Aviație de Bombardament – Voronezh / Divizia 105 Aviație Mixtă / Armata 6 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană. Avioanele din cele două escadrile au numere de bord roșii, astfel:

– Escadrila 1: 01, 02, 03, 04, 05, 06, 07, 08, 09, 10, 11, 12;

– Escadrila 2: 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 34.

Avioanele au fost primite în perioada 2011-2013, regimentul din vestul Federației Ruse fiind primul regiment dotat cu avioane Su-34.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s