Fregata Amiral Gorshkov a Flotei ruse de Nord efectuează o escală în Ecuador

Serviciul de presă al Flotei de Nord din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat, pe 11.06.2019, că fregata Amiral Gorshkov efectuează o escală în portul Puerto-Bolivar din Ecuador.

“Escala marinarilor militari ruși în portul din Ecuador se desfășoară în conformitate cu planul marșului de lungă durată. Aceasta va dura trei zile. După completarea rezervelor de apă și alimente, navele Flotei de Nord vor continua îndeplinirea de misiuni în Oceanul Indian, pe coastele Americii Centrale”, se arată în comunicatul de presă.

Reprezentanții Flotei de Nord au informat că fregata Amiral Gorshkov va fi deschisă pentru vizitarea de către populația locală.

Detașamentul de nave al Flotei de Nord a început marșul de lungă durată de la Severomorsk, pe 26 februarie. Pe lângă fregata Amiral Gorshkov, din acesta mai fac parte remorcherul de salvare Nikolai Ciker, nava de asigurare logistică Elbrus și petrolierul Kama. De la începutul marșului, navele au parcurs peste 25.000 de mile marine.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Pe timpul marșului de lungă durată, detașamentul de nave al Flotei de Nord a executat mai multe exerciții de apărare a navei și de salvare și a efectuat escale în Djibouti și pe Insula Sri Lanka, pentru completarea rezervelor și odihna echipajului.

La sfârșitul lunii aprilie, fregata Amiral Gorshkov a participat la festivitățile consacrate împlinirii a 70 de ani de la înființarea Forțelor Navale ale Armatei naționale de eliberare a Chinei, după care a efectuat o escală în Baza Navală principală a Flotei ruse din Oceanul Pacific, Vladivostok, unde a petrecut Ziua Victoriei.

Pe 08.06.2019, la bordul fregatei Amiral Gorshkov, aflată în Oceanul Pacific, s-a desfășurat o ceremonie pentru trecerea, pentru prima dată, a ecuatorului.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s