Forțele Aerocosmice ale Federației Ruse au atacat poziții ale teroriștilor din Provincia siriană Idlib

Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat că, pe 13.06.2019, avioane aparținând Forțelor Aerocosmice au executat patru atacuri cu bombe asupra teroriștilor din Idlib.

“În urma atacurilor, în raionul localității Dokmak și pe înălțimile Dzhebel-Taverta, au fost distruse grupuri mari de luptători și poziții de artilerie, de unde au fost executate anterior atacuri asupra unui post de observare turcesc”, se arată în comunicatul de presă.

Coordonatele pentru atac au fost furnizate de partea turcă. Acest lucru s-a întâmplat după ce teroriștii din gruparea Dzhebhat al-Nusra au tras asupra unui post de observare al armatei turce, în pofida acordului de încetare a focului.

Comandamentul turc a solicitat asitență din partea Centrului de reconciliere pentru “asigurarea securității militarilor săi și executarea de atacuri asupra teroriștilor”.

Trupele Guvernului sirian nu controlează încă Provincia Idlib. Reprezentanții Federației Ruse și Turciei prezenți în regiune încearcă să disocieze opoziția armată de teroriști, care continuă să organizeze provocări.

Cu câteva zile în urmă, situația din provincie s-a agravat. Șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov, a declarat că nu vor fi făcute concesii teroriștilor.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Atacurile aeriene asupra teroriștilor din Siria au fost executate cu avioane de luptă ale Grupării de aviație a Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse de pe aerodromul Hmeimim.

În cadrul Bazei Aeriene din Provincia Latakia sunt dislocate în continuare avioane de bombardament Su-24M și Su-34, precum și avioane de vânătoare Su-35S.

Aviația rusă a dislocat primele aeronave în Siria în toamna anului 2015, când a fost declanșată o operație contrateroristă. Acțiunile militare s-au încheiat la sfârșitul anului 2018, însă, un număr restrâns de avioane continuă să îndeplinească misiuni în sprijinul armatei siriene.

Federația Rusă și Turcia cooperează pentru rezolvarea situației din Provincia Idlib, ultima regiune aflată în afara contolului Guvernului sirian.

Sursa: ria.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s