Trei vedete ale Flotilei ruse din Marea Caspică se deplasează, pe apele interne, către Sankt Petersburg

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 14.06.2019, trei vedete purtătoare de artilerie aparținând Flotilei ruse din Marea Caspică (FRMC) au plecat din Regiunea Astrakhan către Sankt Petersburg, unde vor participa la Parada Navală Principală a Forțelor Navale.

Echipajele navelor vor efectua un transfer de 20 de zile prin apele interne ale Federației Ruse de la Astrakhan la Kronshtadt și retur, pe canalul Volga-Don, Lacul de acumulare Rybinsk și Lacul Ladoga. Vedetele vor parcurge o distanță de aproximativ 4.000 de kilometri.

Vedetele purtătoare de artilerie Proiect 1204 vor participa la partea istorică a paradei și vor defila cu steagurile celebrelor regimente ale Marinei, care au luptat în Marele Război Patriotic.

Parada se va desfășura în ultima duminică din luna iulie la Sankt Petersburg. La aceasta vor participa cele mai importante și puternice nave ale Flotei de Nord, Flotei din Oceanul Pacific, Flotei din Marea Baltică și Flotei din Marea Neagră.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Parada Militară Principală se desfășoară anual la Sankt Petersburg, cu ocazia Zilei Forțelor Navale.

Din partea Flotei ruse din Marea Neagră la ediția din acest an va participa nava de patrulare Vasili Bykov, care a plecat deja din Marea Neagră.

Este de remarcat faptul că vedetele purtătoare de artilerie ale FRMC se vor deplasa la Sankt Petersburg pe apele interne. Această rută a mai fost întrebuințată de Federația Rusă pentru aducerea în Marea Caspică sau în Marea Neagră a unor nave de luptă și auxiliare, cu deplasament mic, produse la Șantierul Naval din Baltiysk.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s