Federația Rusă monitorizează situația radioelectonică în zona de desfășurare a exercițiului NATO “Baltops-2019”

Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat, pe 15.06.2019, că, în scopul reacționării operative la posibile situații de urgență sau amenințări la adresa securității navigației civile în acvatoriul Mării Baltice, forțe și mijloace ale Flotei ruse din Marea Baltică (FRMB) desfășoară un complex de activități de monitorizare a exercițiului comun al Forțelor Navale Întrunite ale NATO Baltops-2019.

În partea de sud a Mării Baltice, participanții la exercițiul NATO desfășoară episoade practice legate de suprimarea radio a sistemelor de radiolocație și de radionavigație.

Pentru eliminarea amenințărilor la adresa securității navigației navelor civile, legate de întrebuințarea de către navele NATO a mijloacelor de război electronic, subunitățile implicate ale FRMB monitorizează situația radioelectronică în raionul exercițiului.

La exercițiul Baltops-2019, participă nave și tehnică de aviație din 16 state membre NATO (Belgia, Marea Britanie, Germania, Danemarca, Spania, Lituania, Lestonia, Norvegia, Olanda, Polonia, Portugalia, România, SUA, Turcia, Franța, Estonia) și două state partenere (Finlanda și Suedia).

Comentariu remnmilitaryblog.com: Federația Rusă întrebuințează mijloace terestre, aeriene și navale pentru monitorizarea exercițiului NATO din Marea Baltică. Monitorizarea este una complexă, desfășurându-se atât prin observare directă, cât și în mediul radioelectronic.

În același timp, forțe și mijloace ale FRMB desfășoară activități în contrapartidă, folosind navele și avioanele Alianței în calitate de ținte.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s