În Serbia, a început exercițiul internațional roso-belaruso-sârb “Frăția slavă-2019”

Grupul asigurare informațională din cadrul Trupelor de Desant Aerian din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 15.06.2019, la brigada specială a armatei sârbe din Pancevo, s-a desfășurat ceremonia de deschidere a  exercițiului internațional roso-belaruso-sârb Frăția slavă-2019.

La exercițiu participă aproape 700 de militari din cele trei state, peste 50 de unități de tehnică militară, cinci avioane ale Aviației Militare de Trasnport și trei aparate de zbor fără pilot. Din partea Federației Ruse, la exercițiu participă militari aparținând unuia dintre regimentele de desant-asalt ale marii unități din Pskov.

Luând cuvântul la ceremonia de deschidere, comandantul exercițiului, general de brigadă Miroslav Talian (comandantul brigăzii speciale a armatei sârbe), i-a salutat pe oaspeți și le-a transmis un mesaj din partea șefului Statului Major General al Forțelor Armate ale Serbiei. „Exercițiile internaționale de acest tip au o mare importanță pentru formarea personalului armatelor noastre prietene”, a precizat Miroslav Talian.

Pe 16.06.2019, militarii din cele trei stat vor trece la executarea de acțiuni tactice comune în poligoanele Peskovi și Oresac, precum și pe aerodromul Kovin. În afară de aceasta, instructorii ruși vor efectua pregătirea parașutiștilor sârbi pentru desantarea din avioane Il-76, cu sisteme de parașutare D-10. Comandantul subunității de desantiști ruși este colonelul Victor Babikov.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Exercițiul internațional comun ruso-belaruso-sârb Frăția slavă a ajuns la cea de-a cincea ediție.

Acesta se desfășoară în Serbia, în perioada 14-27.06.2019.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s