Fostul cancelar german, Gerhard Shroeder, a numit integrarea Crimeii în Federația Rusă “legală”

Cotidianul german Bild a informat recent că fostul cancelar, Gerhard Shroeder, a declarat că integrarea Peninsulei Crimeea în Federația Rusă a fost făcută legal.

Potrivit precizărilor lui Schröder, “Crimeea este un vechi teritoriu rusesc”, iar transferul său către Ucraina în timpul lui Hrușciov s-a datorat particularităților abordării sovietice în guvernarea țării.

“Nu contează unde a fost atribuită Crimeea din punct de vedere geografic în perioada sovietică. Dar acum nu mai este cazul”, a subliniat fostul cancelar.

El a adăugat că reunificarea Crimeii cu Federația Rusă a fost făcută absolut legal din punct de vedere juridic și în concordanță cu voința populației peninsulei, astfel încât ar fi complet greșit să se considere acest lucru drept “agresiune” din partea Federației Ruse.

Pe lângă aceasta, Shroeder a cerut Ucrainei să înceteze acțiunile militare în Donbas și să implementeze Acordul de la Minsk. De asemenea, fostul cancelar a solicitat încetarea sancțiunilor împotriva Federației Ruse.

Crimeea a devenit regiune rusă după un referendum organizat după lovitura de stat din Ucraina. Pentru reunificarea cu Federația Rusă au votat 96,77% din populația din Crimeea și 95,6% dintre locuitorii din Sevastopol. Autoritățile de la Moscova au declarat, în repetate rânduri, că a fost luată o decizie în mod democratic, cu respectarea deplină a dreptului internațional și a Cartei ONU. Potrivit lui Vladimir Putin, problema Crimeei este una închisă.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Abordarea fostului cancelar german este una corectă, cu toate că acesta nu poate fi considerat imparțial, atâta timp cât este implicat direct în afaceri cu Federația Rusă, ocupând chiar funcții de conducere în proiecte rusești.

Însă, vocea sa nu este singulară în Germania. De exemplu, în aceste zile, în Parlamentul german, cancelarul Angela Merkel a fost criticat pentru politica dusă față de Federația Rusă. Deputatul Gregor Gizi a declarat că relațiile dintre Germania și Federația Rusă nu corespund nivelului de dezvoltare al ambelor țări, iar guvernul Angelei Merkel “face prea puțin” pentru a elimina impasul în care se află acestea.

De asemenea, opiniile lui Gerhard Shroeder sunt împărtășite și de alți politicieni ooccidentali, ca de exemplu fostul președinte al Franței, Valerie Giscard d’Estaing, fostul deputat european Jean-Luc Melanshon și vicepremierul italian, Matteo Salvini. Însă, euro-elita liberală nu acceptă poziția lui Schroeder.

Sursa: ria.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s