În Regiunea Kaliningrad, a fost executat un antrenament cu complexele Iskander-M ale FRMB

Serviciul de presă al Regiunii Militare Vest din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 16.06.2019, echipaje ale complexelor de rachete operativ-tactice Iskander-M aparținând Flotei ruse din Marea Baltică (FRMB) au desfășurat un antrenament de executare a atacurilor cu rachete asupra unor obiective ale adversarului convențional.

În cadrul antrenamentului planificat, subunitățile de rachete au ieșit în secret în raionul de poziție, unde au amenajat pozițiile de start și au executat lansări electronice de rachete individuale și grupate asupra unor ținte care imitau instalații de lansare ale complexelor de rachete, aerodromuri, obiective protejate și puncte de comandă ale adversarului convențional.

După executarea lansărilor electronice de rachete, militarii au efectuat manevre de schimbare a raionului de poziție, în scopul ieșirii de sub un posibil atac de răspuns.
În afară de aceasta, echipajele de luptă ale marii unități de rachete a flotei a desfășurat activități în condiții de teren contaminat, precum și pentru respingerea atacurilor grupurilor de cercetare-diversiune.

În cadrul antrenamentului, o atenție deosebită a fost acordată perfecționării coeziunii echipajelor și subunităților, precum și a cunoștințelor profesionale ale militarilor, pe timpul ieșirii în raionul indicat și a mascării mașinilor de luptă.

La antrenament au praticipat peste 200 de militari și aproximativ 20 de unități de tehnică militară și specială.

Activitățile de pregătire pentru luptă ale forțelor FRMB au loc pe fondul exercițiului NATO Baltops-2019, care se desfășoară începând din 09 iunie. La exercițiu participă 18 state membre și partenere ale Alianței, fiind implicate 44 de nave, 40 de avioane și elicoptere, precum și aproximativ 12.000 de militari.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Subunitățile de rachete participante la activități aparțin Brigăzii 152 Rachete – Cherniakhovsk din cadrul Corpului 11 Armată – Kaliningrad al Trupelor de Apărare de Coastă ale FRMB.

Antrenamentul face parte din măsurile de răspuns adoptate de Federația Rusă în contrapartidă la exercițiul NATO din Marea Baltică.

Este de remarcat faptul că, de la începutul exercițiului, este deja pentru a doua oară când complexele Iskander-M ale FRMB sunt scoase în raioanele de poziție. Nu este exclus ca acestea să fi exersat și lovirea unor ținte navale.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s