Un divizion de rachete antiaeriene S-400 din Crimeea a respins un atac aerian al adversarului

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 18.06.20819, în cadrul exercițiului de comandament și stat major al Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană, echipaje de luptă ale complexelor de rachete antiaeriene S-400 Triumf din Crimeea au îndeplinit misiuni de respingere a atcului mijloacelor aeriene ale adversarului convențional.

În timpul activităților de protejare a spațiului aerian al Peninsulei Crimeea, echipajele de luptă ale complexelor S-400 au finalizat desfășurarea mijloacelor de radiolocație și a instalațiilor de lansare, după care le-au deplasat în poziții noi.

După desfășurarea operativă a instalațiilor de lansare în noile locații, conductorii-operatori au efectuat orientarea complexelor în teren. În scurt timp, complexele de rachete au intrat în serviciul de luptă și au început să descopere țintele.

În timpul efectuării marșului, coloanele au fost acoperite împotriva unui atac aerian al adversarului de către echipaje de luptă ale complexelor de rachete și artilerie antiaeriană Pantsir.

În etapa următoare a exercițiului, militarii vor desfășura misiuni de descoperire, escortare și distrugere a rachetelor de croazieră al adversarului convențional.

Exercițiul de comandament și stat major se desfășoară în perioada 17-21.06.2019. Pe lângă complexele de rachete antiaeriene, la exercițiu participă diviziile de aviație mixtă dislocate în Regiunile Rostov și Volgograd, Ținuturile Krasnodar și Stavropol, precum și în Crimeea. În total, la exercițiu participă peste 100 de avioane și elicoptere, fiind implicate 10 aerodromuri.

Comentariu remnmilitaryblog.com: În Crimeea sunt dislocate două regimente de rachete antiaeriene dotate cu complexe S-400, respectiv Regimentul 12 Rachete Antiaeriene – Sevastopol și Regimentul 18 Rachete Antiaeriene – Feodosia. Ambele regimente se află în subordinea Diviziei 31 Apărare Antiaeriană – Sevastopol, din care mai face parte și Regimentul 3 Radiotehnic – Liubimovka (Sevastopol).

Regimentul de la Sevastopol include două divizoane de rachete antiaeriene S-400, dislocate la Sevastopol și Evpatoria, în timp ce regimentul de la Feodosia are trei astfel de divizioane, dislocate la Feodosia, Dzhankoy și Kerci.

Surse: mil.ru, tvzvezda.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s