Fregata Amiral Gorshkov a Flotei ruse de Nord a trecut prin Canalul Panama

Șeful Serviciului  de presă al Flotei de Nord din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse, căpitan rang I Vadim Serga, a anunțat că, pe 18.06.2019, fregata Amiral Gorshkov a trecut în Marea Caraibilor, după ce a traversat Canalul Panama.

“Fregata Amiral Gorshkov a trecut prin Canalul Panama și a ieșit în Marea Caraibilor. Celelalte nave ale detașamentului Flotei de Nord vor traversa canalul în zilele următoare”, a precizat Serga.

Potrivit deplarațiilor acestuia, în Marea Caraibilor, navele ruse vor continua să îndeplinească misiuni potrivit planului marșului de lungă durată și vor efectua escale în mai multe state din regiune.

Detașamentul de nave al Flotei de Nord a plecat de la Severomorsk pe 26 februarie. Pe lângă fregata Amiral Gorshkov din acesta mai fac parte remorcherul de salvare Nikolai Ciker, nava de asigurare logistică Elbrus și petrolierul Kama. De la începutul marșului, navele au parcurs peste 26.000 de mile marine.

Pentru fregata Amiral Gorshkov, acesta este primul marș de instrucție de lungă durată de la introducerea în dotarea Flotei de Nord, în vara anului 2018.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Se pare că navele ruse au programată o escală în Cuba. De asemenea, nu este exclus ca acestea să viziteze Venezuela. Cele două state sunt principalele partenere ale Federației Ruse din America de Sud.

Ulterior, detașamentul de nave își va continua marșul prin Oceanul Atlantic spre baza de dislocare permanentă din nordul Federației Ruse.

Sursa: ria.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s