Nava purtătoare de rachete Orekhovo-Zuevo a FRMN și-a încheiat misiunea în Marea Mediterană

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat, pe 19.06.2019, că nava mică purtătoare de rachete Orekhovo-Zuevo a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) și-a încheiat misiunea în cadrul Grupării navale operative a Forțelor Navale din Marea Mediterană și a luat curs către punctul de dislocare permanentă de la Sevastopol.

În prezent, nava efectuează traversarea Strâmtorile Dardanele și Bosfor, în direcția Mării Negre.

Pe timpul îndeplinirii misiunilor în Marea Mediterană, nava Orekhovo-Zuevo a efectuat un complex de exerciții de ducere a luptei, atât în mod individual, cât și în cadrul grupărilor navale, executând trageri de artilerie asupra unor ținte de diverse tipuri.

Pentru echipajul navei, care a fost primită în compunerea FRMN în decembrie 2018, a fost prima ieșire în zona operativă îndepărtată, pentru îndeplinirea misiunilor stabilite.

Nava mică purtătoare de rachete Orekhovo-Zuevo a FRMN a îndeplinit misiuni în compunerea Grupării navale operative a Forțelor Navale din Marea Mediterană începând din luna martie 2019.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Nava purtătoare de rachete Orekhovo-Zuevo aparține Brigăzii 41 Vedete Purtătoare de Rachete – Sevastopol din cadrul Bazei Navale Crimeea – Sevastopol.

Nava este una din cele 13 platforme purtătoare de rachete de croazieră de tip Kalibr din cadrul FRMN.

Aceasta a fost înlocuită în Marea Mediterană de nava purtătoare de rachete Veliky Ustiug a Flotilei din Marea Caspică, care a plecat de la Sevastopol pe 10.06.2019.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s