Avioanele și elicopterele din sudul Federației Ruse au revenit pe aerodromurile de dislocare permanentă, după exerciții

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 22.06.2019, aproximativ 100 de avioane și elicoptere ale Aviației Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană au efectuat zboruri de redislocare către aerodromurile de dislocare din Regiunile Volgograd și Rostov, precum și în Ținutul Stavropol, după participarea la exercițiul de comandament și stat major.

“Bombardiere Su-34 și Su-24M, avioane de vânătoare Su-30M2 și Su-27SM3, avioane de asalt Su-25SM3, precum și elicoptere de atac și de transport Ka-52, Mi-28, Mi-35 și Mi-8AMTȘ au efectuat zboruri directe, fără aterizări intermediare, către aerodromurile de dislocare”, se arată în comunicatul de presă.

În timpul exercițiului de comandament și stat major, echipajele au executat misiuni de scoatere a aerodromurilor de dislocare de sub atacul aviației adversarului convențional, cu îndeplinirea normativelor de respingere a atacurilor cu rachete și de redislocare pe aerodromuri operative.

“Ulterior, gruparea de aviație a executat un atac de răspuns cu întrebuințarea mijloacelor aeriene de distrugere, în poligoane de aviație din Ținutul Krasnodar, Regiunea Astrakhan și Republica Crimeea”, au menționat reprezentanții Serviciului de presă al Regiunii Militare Sud.

Exercițiul de comandament și stat major s-a desfășurat în perioada 17-21 iunie.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Activitățile practice principale planificate în cadrul exercițiului de comandament și stat major al Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Rostov pe Don s-au desfășurat în perioada 20-21 iunie.

Pe 20.06.2019, avioanele și elicopterele participante la exercițiu au simulat un atac aerian masiv, în patru poligoane de aviație din Crimeea și zona Kuban a Ținutului Krasnodar.

De asemenea, pe 21.06.2019, două bombardiere strategice Tu-160 au desfășurat misiuni de patrulare deasupra acvatoriului Mării Negre, interacționând cu participanții la exercițiu.

În acleași timp, trebuie spus că, în paralel cu exercițiul de comandament și stat major, în Regiunea Militară Sud, au mai fost executate alte două exerciții tactice de zbor. Unul dintre acestea s-a desfășurat în cadrul Aviației navale a Flotei ruse din Marea Neagră, iar celălalt în cadrul Aviației Forțelor Terestre.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s