Fregata rusă Amiral Kasatonov a încheiat etapa a doua a testelor de marș

Serviciul de presă al Șantierului naval nordic din Federația Rusă a anunțat, pe 21.06.2019, că fregata Amiral Kasatonov a încheiat etapa a doua a testelor de uzină de marș, revenind în șantier.

“Fregata Amiral Kasatonov s-a întors la Șantierul naval nordic, după încă o etapă de teste. Prima fregată din producția de serie, Proiect 22350, a efectuat un marș de la Baltiysk la Sankt Petersburg, în vederea pregătirii pentru participarea la un salon militar-naval internațional”, se arată în comunicatul de presă.

În cadrul celei de-a doua etape a testelor de uzină, echipa de transfer de pe fregata Amiral Kasatonov a efectuat peste 50% din testele de marș. Au fost finalizate testele planificate pentru instalația energetică principală, a fost verificat lucrul sistemelor generale de pe navă și au fost testate armamentele și mijloacele tehnice.

Comandantul navei, căpitan rang I Ivan Rogatin, a precizat că noua etapă de teste a decurs fără incidente și daune grave, toate problemele apărute fiind remediate la fața locului de către constructori.

“Vom efectua lucrări de vopsire a corpului navei și vom însoți fregata Amiral Kasatonov la Salonul militar-naval, după care aceasta va participa la Parada Navală Principală, a declarat directorul general al Șantierului naval nordic”, Igor Ponomarev.

Fregata Amiral Kasatonov este prima navă Proiect 22350 din producția de serie și a doua navă de acest tip construită la Șantierul naval nordic, parte a Corporației Intrunite Constructoare de Nave (OSK). Construcția navei a început pe 26 noiembrie 2009 și a fost lansată la apă pe 12 decembrie 2014. Tranferul acesteia către flotă este așteptat la sfârșitul acestui an. Prima etapă a testelor de marș s-a desfășurat la sfârșitul anului 2018.

Principala forță de atac a fregatelor Proiect 22350 este reprezentată de două instalații universale de lansare ale complexului de rachete cu câte opt rachete Kalibr sau Oniks fiecare.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Fregata Amiral Kasatonov este destinată tot Flotei de Nord. Prima fregată de acest tip, Amiral Gorshkov, a fost introdusă în dotarea acestei flote în vara anului 2018. Aceasta se află acum în primul marș de intrucție, îndeplinind misiuni în Marea Caraibilor.

Alte patru fregate de acest tip, Amiral Golovko, Amiral Isakov, Amiral Amelko și Amiral Cichagov, se află în construcție. Primele două sunt construite din 2012 și 2013, iar ultimele două din 23.04.2019.

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s