Nava de patrulare Vasili Bykov a Flotei ruse din Marea Neagră se află în Oceanul Atlantic

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat, pe 22.06.2019, că nava de patrulare Vasili Bykov a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN), care execută un transfer planificat la Flota din Marea Baltică, se află în Oceanul Atlantic.

Marșul de lungă durată este primul pentru echipaj și navă, după primirea acesteia în dotarea FRMN.

La Flota din Marea Baltică, echipajul navei va participa la Parada Navală Principală din Sankt Petersburg, care va fi organizată cu ocazia Zilei Forțelor Navale.

În timpul transferului interflote, echipajul va parcurge peste 5.000 de mile marine, traversând Mările Neagră, Marmara, Egee, Mediterană, Nordului și Baltică, precum și parțial Oceanul Atlantic.

Pe timpul traversării mărilor, echipajul navei execută un complex de exerciții specifice pentru acest tip de nave. În prezent, marinarii și echipajul elicopterului Ka-27PL îndeplinesc misiuni de decolare și aterizare de la/la bordul navei. În scopul verificării funcționării tuturor sistemelor complexului de aviație al navei, vor fi desfășurate antrenamente ale echipajelor care asigură zborul elicopterului.

Nava de patrulare Vasili Bykov, care a fost construită la Șantierul Naval din Zelenodolsk, a fost lansată la apă în 2017 și introdusă în înzestrarea FRMN în decembrie 2018.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Nava de patrulare Vasili Bykov aparține Brigăzii 184 Nave Pază Raion Maritim – Novorossiysk din cadrul Bazei Navale – Novorossiysk.

Aceasta a plecat din Sevastopol pe 10.06.2019, iar pe 18.06.2019 a intrat în portul spaniol Ceuta pentru refacerea rezervelor.

Parada Navală Principală va avea loc la Sankt Petersburg pe 28 iulie.

Surse: mil.ru, tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s